Разобличеният по времето на кметския мандат на Бойко Борисов топлофикационен

...
Разобличеният по времето на кметския мандат на Бойко Борисов топлофикационен
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Супер скандал! Арестуван от Бойко Борисов финансов аферист излиза предсрочно от затвора!

Разобличеният по времето на кметския мандат на Бойко Борисов топлофикационен началник Валентин Димитров-Вальо Топлото ще излезе предварително от пандиза, научи БЛИЦ от два самостоятелни един от различен източника. Аферата с Топлофикация София гръмна през 2006 година През април същата година шефът на сдружението, Валентин Димитров, е отхвърлен от поста, а при започване на юли е и задържан с обвинявания за пране на пари и укриване на налози.

Далаверите са разкрити от Ботьо Ботев, който влиза в Столична община по покана на тогавашния кмет Борисов, с което стартират разкрития за измами в няколко общински сдружения отпред с " Топлофикация ", " Трамкар " и " Озеленяване ".

След дълги години правосъдни каузи Димитров получава тригодишна присъда за занемареност, корист със служебно състояние и нарушаване на Закона за публичните поръчки. През февруари 2015 година Софийският апелативен съд (САС) удостоверява присъдата, като смята, че присъдата би трябвало даже да е по-голяма, само че не я завишава поради дългия интервал от осъществяването на закононарушението, като компенсиране на подсъдимия за времето, през което той е търпял ограничавания на гражданските си права.

Димитров влиза в пандиза през ноември 2015 година, а през през юли 2017 молбата му за предварително освобождение е отхвърлена.

БЛИЦ научи още, че Димитров е направил нов опит да излезе по-рано от пандиза и този път е съумял. Правораздавателните органи са решили, че зад решетките Топлото се е превъзпитал до степен, в която няма да е рисков за обществото.


За десетина години Вальо Топлото измина пътя от разкоша до пандиза и назад...


Според наши източници престоят на Димитров в затворническото общежитие в " Казичане " е бил извънредно забавен. Вальо Топлото е не запомнил за деликатесите, с които обядваше в продължение на години в ресторанта на хотел " Хилтън " и е наблегнал на постното меню.

Директорската му служба от сантименталния интервал е била преквалифицирана в хигиенист на учебното заведение към пандиза. Всяка заран Димитров е хващал парцала е и премитал класната стая, в която се образоват пандизчиите.

Твърди се даже, че той деликатно е следил държанието на някои от тях и по-късно е докладвал пред управата на пандиза, което също му е помогнало за предварителното освобождение.

Очаква се той да бъде освободен на 30 януари, когато е рождения ден на Димитър Бербатов.

Леката присъда на Вальо Топлото след няколко седмици ще е спомен и той още веднъж ще се върне към лукса и насъбраното благосъстояние. И като че ли ехидно ще ни се надсмива до момента в който подръпва от пурите " Cohiba "!

Виновен обаче няма да е той, а несправедливото правораздаване, което прости за откраднати милиони и вкарва в пандиза за една открадната вафла.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР