Разнопосочни са данните за броя на липсващите лекарства по аптеките.

...
Разнопосочни са данните за броя на липсващите лекарства по аптеките.
Коментари Харесай

Липсващи лекарства: 12 медикамента са временно или трайно спрени от продажба

Разнопосочни са данните за броя на изчезналите медикаменти по аптеките. Според здравното министерство става дума за 21, а съгласно фармацевтите – за над 400 медикамента.

12 лекарствени препарата са краткотрайно или непрекъснато спрени от комерсиалната мрежа у нас. Агенцията по медикаментите ревизира сигнали за 21 изчезнали медикамента, излиза наяве от информация на здравното министерство.

Става дума за медикаменти, предписвани при епилепсии и тревожни положения, диабет и хипертония

В листата е и инсулинът , за чиято липса ви разказахме в bTV новините. И още  - медикаменти за диабетици, лекарства при ракови болести и други. На този декор фармацевти сигнализират за изчезнали над 400 медикаменти в аптечната мрежа у нас.

Здравното министерство предлага нова формула, с която да се пресмятат нужните количества за страната ни и да се взема решение кои медикаментите и по кое време да бъдат спирани за експорт. Така повече на брой медикаменти ще попадат в листата със възбрана за експорт.

От Министерство на здравеопазването обявиха, че не престават инспекциите на всички равнища във веригата за доставките на медикаменти

Обсъждането на предлаганата от Министерство на здравеопазването формула е до 7 септември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР