Разнопосочни реакции след новината, че по-леките случаи на коронавирус ще

...
Разнопосочни реакции след новината, че по-леките случаи на коронавирус ще
Коментари Харесай

Лечение на COVID-19 у дома: Държавата планира да заплати изследвания и лекарства

Разнопосочни реакции след новината, че по-леките случаи на ковид ще се лекуват вкъщи. Пациенти приветстват концепцията, а персоналните лекари слагат условия.

Семейството на Галя Гильова се заразява с ковид през март. Всички се лекуват вкъщи. Тя е в най-тежко положение: 12 дни температура, антибиотици, кортикостероиди, минерали.

„ Само антибиотичната терапия беше над 100 лева, настрана нужните витамини и минерали и те към 50. Ако счете жестоко - 250-300 лева излиза на член от фамилията. И както бяхме в нашия случай тримата членове, доближава може би 1000 лева “, споделя Галя.

Тя непрестанно поддържала връзка със своя персонален доктор, само че от разстояние. Д-р Гергана Николова отхвърля изрично да отиде в дома на инфектирания, даже това да я лиши от спомагателни средства.

„ Аз ще се трансформира в биологично оръжие, което ще върви от адрес на адрес и всички 40 индивида тук стават контактни. Ние такива хора ли сме? Да вземем някакви пари да сложим всички пациенти под риск, няма по какъв начин да се случи “, споделя Николова.

От здравното министерство дават отговор малко: Лекарите не могат да отхвърлят лекуване на пациентите си.

Властите възнамеряват да покрият разноските на пациентите, които останат вкъщи за медикаменти по Здравна каса без рецептурна брошура, както и до три прегледа, в това число фотоси и проучвания.

Каква сума ще се отпуска на всеки още не изяснено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР