Разногласия за подхода на САЩ в конфликта около ядрената програма

...
Разногласия за подхода на САЩ в конфликта около ядрената програма
Коментари Харесай

Разногласия за Северна Корея довели до раздялата на Тръмп с Тилърсън

Разногласия за метода на Съединени американски щати в спора към нуклеарната стратегия на Северна Корея са довели до решението на американския президент Доналд Тръмп да смени държавния секретар Рекс Тилърсън, съобщи Ройтерс, базирайки се на свои източници.

Според организацията Тилърсън от дълго време е подкрепял договарянията с Пхенян за огромно отегчение на Тръмп, който желал да продължи да оказва напън, преди да одобри покана за среща с Ким Чен-ун.

Това довело до опасения, че държавният секретар може да е прекомерно податлив на отстъпки пред Северна Корея и през последните седмици Тръмп изготвил проект за замяната на Тилърсън с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо. Сред основните цели на проекта било, той да бъде заменен, преди да се продължи работата по севернокорейския въпрос.

Тилърсън не бил информиран за решението на Тръмп да одобри севернокорейската покана за среща с Ким Чен-ун. Държавният секретар на Съединени американски щати бил поканен да подаде оставка по време на визитата си в Африка, преди да посети Нигерия и Чад и помолил да се изчака завръщането му в страната, преди да бъде оповестено, че ще бъде заменен на поста.

Американските гласоподаватели също са разграничени по въпроса дали Тръмп би трябвало да се срещне с Ким без предварителни условия за премахването на нуклеарната стратегия на КНДР, демонстрира оповестено в сряда изследване на изданието " Политико " и компания " Морнинг кънсълт ", представено от Йонхап.

41 на 100 поддържат среща без предварителни условия, а 36% считат, че двамата водачи би трябвало да се срещнат единствено, в случай че Ким направи предварителни отстъпки. 24 на 100 нямат мнение. 45% от гласоподавателите в Съединени американски щати имат вяра, че президентът може да се оправи със севернокорейския въпрос, демонстрира друго изследване. 16 на 100 му нямат изключително доверие, а 31% - никакво.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР