Разнобой относно замразяването на плащанията по помощта за развитие на

...
Разнобой относно замразяването на плащанията по помощта за развитие на
Коментари Харесай

Еврокомисари влязоха в разнобой заради плащанията към палестинците

Разнобой по отношение на замразяването на заплащанията по помощта за развиване на палестинците се получи по върховете на Европейската комисия. След като през вчерашния ден Австрия и Германия обявиха, че стопират помощта за Палестина на стойност десетки милиони евро в отговор на смъртоносната офанзива на ислямистката формация Хамас против Израел, с цел да подсигуряват, че средствата не попадат в несъответствуващи ръце, по-късно почитан източник на Европейска комисия разгласи, заплащанията няма да бъдат замразени.

" Тъй като няма планувани заплащания, няма да има и спрени заплащания ", се показва в изказване на Комисията. По-рано еврокомисарят по разширението Оливер Вархей написа в обществената мрежа " Екс ", че Еврокомисията подлага на обзор цялата си помощ за развиване за палестинците, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички заплащания ще бъдат неотложно замразени ", уточни той.

Разминаването на позициите в Европейска комисия стана още по-видимо след изявление на еврокомисаря по ръководство на рецесии Янез Ленарчич, представен от Ройтерс. Той уточни, че изрично осъжда нападението, само че " е неотложно да се отбрани цивилното население. " " Хуманитарната помощ на Европейски Съюз за нуждаещите се палестинци ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо ", написа той от своя страна в обществените мрежи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР