Разнасянето на списъци с хора, които трябва да бъдат разследване

...
Разнасянето на списъци с хора, които трябва да бъдат разследване
Коментари Харесай

Доц. Христо Христев: Смущава ме разнасянето на списъци с хора, които трябва да бъдат разследвани

" Разнасянето на описи с хора, които би трябвало да бъдат следствие ме смущава. Разследване по лист не може да се прави, не е това метода, това е тоталитарен метод ", сподели преподавателят по право на Европейски Съюз в СУ доцент Христо Христев пред Нова нюз.

" Целият сюжет сред ръководещите и прокуратурата, обвързван с призоваването на премиера и началника на неговия кабинет, повече ми наподобява на политически, в сравнение с обвързван правораздаването ", добави още юристът.

Според него Кирил Петков не постоянно формулира вярно постановката си по тематиката, само че той има право да задава такива въпроси.

" Призоваването му от прокуратурата е обикновено, тъй като прокуратурата има право да привика всеки, който може да даде информация за закононарушения, само че методът, по който се случва, е чисто политически ", акцентира юристът.

За него явно има някакъв вид реакция на основния прокурор, с което той демонстрира, че има много принадлежности в ръцете си, с цел да въздейства. Той изрази вярата си, всичко по тази тематика ще се развие в полето на закона, тъй като има свидетелства от миналите години, че прокуратурата може да работи преднамерено и изборно по отношение на избрани лица.

" Обвинения към член на държавното управление може да има, в случай че има задоволително обстоятелства за това, те нямат имунитет ", означи доцент Христев.

" Премиерът твърди, че е занесъл обществено известни данни, само че той би трябвало да знае, че не е работа на министър-председател да споделя кой е направил и кой не е направил закононарушение. За това има институции, по този начин се случва в правовата страна ", добави той.

По въпроса за опцията правосъдният министър да желае освобождение на основния прокурор доцент Христо Христев съобщи, че е нужно да има обстоятелства за несъблюдение на отговорностите, с цел да има такова искане.

" Аз съм песимист, че това ще се случи. Просто заради публичен напън това няма да стане ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР