Размяна на реплики между ГЕРБ и ДПС в парламента предизвика

...
Размяна на реплики между ГЕРБ и ДПС в парламента предизвика
Коментари Харесай

Буря в парламента заради декларация по повод 30 години демокрация в България!

Размяна на реплики сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание провокира декларация на ръководещите във връзка 30 години народна власт. Интервюто на президента от през вчерашния ден също провокира отзив.

Парламентарният ден стартира с припомняне от Георги Марков на събитията, довели до демократичните промени в Европа и България. Той съобщи, че Българска социалистическа партия са имали 2 шанса да ръководят през 90-те, само че по думите му се е стигнало до 2 национални произшествия. И запита: за какво в изявлението си от през вчерашния ден президентът не е коментирал тези 2 произшествия, а е предсказал залез на ГЕРБ.

"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в преднамерено изявление по телевизия бТВ. Лично аз чаках като човек, който е бил парламентарен арбитър от президентската квота, че той най-малко ще изрази страдание за тези две национални произшествия, за този провал на българския преход, за убитите очаквания, че 90-те години ще има промени.

Вместо това уважаваният държавен глава предсказа и е видял залез на ГЕРБ. Сега да кажем от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги дефинира гласът национален и Божи ", уточни Марков.

"Залезите и изгревите ги дефинира гласът национален и Божи. Той реши на локалните избори да няма залез на ГЕРБ в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил. 5 милиона пожелаха да ги ръководят кметове и локални парламенти от ГЕРБ ", съобщи Марков.

"С окото на народен представител от Велико народно събрание останах тук като някакво изкопаемо виждам бодра промяна. Толкова млади и кадърни гербери. Най-вече тъй като не съм гербер - гебрерки. Който не има вяра, да заповяда, в това число и президента. Ще го заведа в Тетевен, с цел да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински консултант, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, с цел да види какво значи регионална шефка - Ваня Събчева ", изясни още Марков.

"Говорейки за член 1 би трябвало да кажем, че през днешния ден 30 години по-късно той е неосъществим. Мандатоносителят ГЕРБ няма лично парламентарно болшинство, ръководи с коалиция. Президентът е ослепителен представител на опозицията. Има Конституционен съд, управляван от мой другар и внук не на Стефан Савов, а на Борис Велчев. Няма неприятно, това е демокрацията.

Даже бих споделил - превиваме от народна власт. Никъде няма ръководител на Върховен касационен съд, който да чете политически неолиберални тирамби. Хайде халал да са му и това постигнахме. Днес ние се покланяме от ГЕРБ на тези десетки хиляди, които смъкнаха член 1 и обещаваме на всички вас, че в никакъв случай няма да допуснем да се повтори ", акцентира още Марков.

От Движение за права и свободи обявиха, че спомените отпреди 30 години не трябва да бъдат с дупки.

"Кой загатна десетките жертви на тоталитарния режим от българските турци и българските мюсюлмани? Когато приказваме за тези събития, в никакъв случай не би трябвало да пропущаме решаващата роля на българските мюсюлмани в борбата против тоталитарния режим. Това го споделям с чест, с достолепие, аз православният християнин ", сподели Цонев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР