Размяна на обвинения между Вашингтон и Москва след вчерашния сблъсък

...
Размяна на обвинения между Вашингтон и Москва след вчерашния сблъсък
Коментари Харесай

Обвинения и предупреждения: Вашингтон и Москва спорят за военния дрон, който се разби в Черно море

Размяна на обвинявания сред Вашингтон и Москва след вчерашния конфликт сред дрон и изтребител над Черно море.

" Москва преглежда като провокация случая ", това съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, откакто беше извикан за съвещания в Държавния департамент.

Руски изтребител Су-27 е закачил перката на американски безпилотен разследващ аероплан от типа " Рийпър ".

Сблъсъкът е станал над Черно море - изключително следена от НАТО зона след началото на войната в Украйна. Белият дом и Пентагонът осъдиха съветските дейности.

Англия прикани за зоркост, Австралия упрекна Русия, че прави опити да предизвика западните сили, съобщи Българска национална телевизия.  Според съветското министерство на защитата американският дрон е паднал поради внезапна маневра.

По информация на Вашингтон пилотираният от отдалеченост уред е правил разследваща интервенция в интернационалното въздушно пространство, когато два съветски самолета са създали опит да го прихванат.

Не се прецизира дали дронът е носил оръжие.

" На първо място бих желал да подчертая изказването на Европейското командване на Съединените щати потвърждаващо, че два съветски самолета Су-27 са направили небезопасно и непрофесионално прехващане на безпилотен аероплан MQ-9 на военновъздушните сили на Съединените щати за разузнаване и наблюдаване който е работил в интернационалното въздушно пространство над Черно море през днешния ден ", съобщи ген. Патрик Райдър,
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР