Размирици избухнаха и в Испания през миналата нощ, като се

...
Размирици избухнаха и в Испания през миналата нощ, като се
Коментари Харесай

Безредици и сблъсъци в Мадрид, провокирани от преизбирането на Педро Санчес за премиер

Размирици избухнаха и в Испания през предходната нощ, като се свързани с ръководството на страната. Хиляди са недоволни, че Педро Санчес беше избран отново за преми ер, откакто неговата Социалистическа партия контракти договорка с каталунските сепаратисти, с цел да остане на власт.

Хиляди се събраха в центъра на Мадрид в символ на неодобрение против властта и нарекоха " изменник " министър-председателя.

Протестиращит е хвърляха бомбички, димки, стъклени бутилки и влязоха в конфликт с полицията, която по-късно ги разпръсна в разнообразни направления.

 

 
Трябва да излезем на улицата в този момент. Идеологията няма значение, всеки би трябвало да излезе и да се изправи против най-лошия министър председател, който Испания в миналото е имала. Санчес е измамник. Той излъга гласоподавателите си. Не излъга мен, тъй като не съм гласувала за социалисти и в никакъв случай в живота си няма да го направя. Но излъга своите гласоподаватели.
Протестираща

Тази седмица, в края на дългите диспути в испанския парламент - депутатите утвърдиха новия ляв кабинет.

След парламентарните избори през лятото, които не излъчиха безапелационен победител, социалистите на Педро Санчес получиха гласове от крайнолявата групировка " Сумар " и Баската националистическа партия, с цел да останат в ръководството.

Осигуриха си и поддръжка от каталунските сепаратисти. В подмяна дадоха обещание прошка за стотици хора, които са изправени пред правосъдни каузи поради присъединяване в демонстрациите за отделянето на Каталуния от Испания. Сред тях е водачът на самостоятелната област, Карлес Пучдемон, който по-рано избяга зад граница.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР