Разминавания в информацията на БДЖ по гарите и онлайн водят

...
Разминавания в информацията на БДЖ по гарите и онлайн водят
Коментари Харесай

ГАФ: Пътници изпускат влаковете си заради фалшиви БДЖ разписания

Разминавания в информацията на БДЖ по гарите и онлайн водят до неприятни моменти за пасажерите. Афишираната шумно нова система на уеб страницата на железниците демонстрира разнообразни коловози за заминаващи и идващи влакове от осведомителните табла по гарите. Проблемът в системата на БДЖ е засечен от постоянни пасажери на железницатна, които, комплицирани от другите коволози, изпускат влаковете си, оповестява Монитор.

Проблемът е от няколко седмици, още от момента, в който беше пусната новата система, шумно реикламирана като „ крачка напред към електронното обслужване “. Подобрението за клиентите трябваше да „ улесни живота им “ при пътешестване. Идеята е на новото управление, като през онлайн система да наблюдават в действително време, даже и от телефона си, има ли забавяне на съответен трен, с какъв брой минути и по кое време се чака да дойде или замине от съответна гара. Функцията е налична от формалната страница на сдружението - с деен бутон „ Live електронно табло “.

Новата система припомня на съществуващата такава за електронните табла, само че към този момент е усъвършенствана с информация за всички гари и за придвижването на влаковете в действително време. Оказва се обаче, че има разминаване в онлайн посочената информация с тази по гарите. Запознати разясниха, че на Централна гара разписанието се попълня със статични данни според технологията на гара София - кой трен къде би трябвало да се приема и изпраща. Но тя не се съблюдава по ред аргументи и се взема решение кой къде да отиде в последния миг.

В отговор на въпроси от БДЖ разясниха, че употребяват след доработка към този момент подготвена система на НКЖИ, без да са влагали спомагателни средства.

„ Подаваната от НКЖИ информация за закъсненията се получава автоматизирано и заради това е оптимално точна, само че за коловозите се постанова ръчно въвеждане на данните. Това обаче е причина за човешки неточности, изключително в този начален интервал, които са и главната причина за видяните разминавания “, обявиха от държавната железница.

,,Крачката напред`` в обслужването на клиентите на железницата е част от тактиката на назначеното неотдавна управление на железниците. За да се удовлетворят условията на клиентите те дадоха обещание скоро да проработи и усъвършенствана онлайн системата за закупуване на билети, която се създава от десетилетия. При сегашната може да се закупи билет единствено за осем влака.

Проблемите не са оригиналност в железницата. Припомняме, че предходната седмица системата за издаване на билети на БДЖ се срина за няколко часа. При новата организация по гишетата бяха въведени дълго чакани промени, които оставиха в историята правоъгълните билети със наследник кант, както и бележниците. Системата за билетоиздаване към този момент е онлайн основана, което и разрешава всичко да се регистрира в действително време.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР