Разместванията на знакови фигури по парламентарните комисии ще продължи и

...
Разместванията на знакови фигури по парламентарните комисии ще продължи и
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска да членува в Комисията по външна политика на НС

Разместванията на знакови фигури по парламентарните комисии ще продължи и след Делян Пеевски - този път ГЕРБ желаеха да включат водача си Бойко Борисов в Комисията по външна политика.

Предложението е импортирано в Народното събрание в четвъртък от Десислава Атанасова.

За да може Борисов да влезе във Външната комисия, ГЕРБ са решили да освободят мястото на Вежди Рашидов от нея. Бившият министър на културата и някогашен ръководител на 48 Народно заседание ще получи различен пост - на член на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите.

Рокадата идва на фона на изказванията на Асен Василев в изтеклия запис от националния съвет на " Продължаваме промяната ", че Бойко Борисов има предпочитание да стане не просто член, а ръководител на Комисията по външна политика.

Председателските позиции към момента не са гласувани от Народното събрание поради неналичието на изясненост към болшинството - само че би трябвало скоро да бъдат разпределени по партии.

Предварителните договаряния сред партиите приключиха с съгласие за пропорции, само че не и за всички съответни браншове.

Още тогава ГЕРБ имаха предпочитание да получат управителното място в Комисията по външна политика. В нея към този момент членуват трима някогашни министри на външните работи - Даниел Митов и Екатерина Захариева (ГЕРБ) и Кристиан Вигенин (БСП).

Във Външната комисия членува и още един някогашен министър-председател - Кирил Петков.

В момента Борисов не взе участие в състава на нито една комисия. Не е и ръководител на парламентарната си група, нито е част от управлението ѝ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР