Разместването на словете в реасторантьорския бранш в Пловдив продължава. Макар

...
Разместването на словете в реасторантьорския бранш в Пловдив продължава. Макар
Коментари Харесай

Рокади в бранша със заведения в Пловдив, известни ресторанти и клубове търсят нови стопани

Разместването на словете в реасторантьорския отрасъл в Пловдив продължава. Макар и след края на изключителната епидемиологична конюнктура, редица притежатели на известни заведения в града под тепетата търсят на кого да продадат бизнеса си. По време на пандемията доста заведения за хранене, кафенета и клубове затвориха порти. Последваха няколко опита да бъде възобновен естественият ритъм на работа, само че в последна сметка изобилието от обекти в бранша стартира да се регилура по натурален път.

И към днешната дата доста заведенията, въпреки и функциониращи, се оферират на пазара. Някои от предприемачите продават единствено съоръжение, обзавеждане, бранд и бизнес модел, а други и сградния фонд, стига да е техен.

Сред известните заведения, които търсят нови притежатели са ресторант " Златната круша ", чиято оповестена цена без постройката е 60 хиляди евро. Нови притежатели търси и бар-кафето в Дома на културата " Борис Христов " - " Винтидж Хаус ". Цената за компанията, обазвеждане и съоръжение е 42 хиляди евро, а помещението е с договр към Община Пловдив за наем.



Справка в уеб сайтове за парцели демонстрира, че заведенията, които се продават в Пловдив, са над 60. Сред тях са дребни кафенета и огромни заведения за хранене, чиито цени са във високия сегмент. Заведение от 120 кв.м. на Главната на Пловдив се продава за 360 хиляди евро, обектът в кв. " Христо Смирненски ", в който се намира ресторант " Японика " търси нов притежател за 470 хиляди евро ресторант в " Кючук Париж " за 486 хиляди евро, бар " Корнер " в кв. " Мараша " за 158 хиляди евро.

Малко над 200 хиляди евро коства китайският ресторант, ситуиран в Маркет центъра на ул. " Капитан Райчо ". Продължава да се продава и постройката на рок бар " Даунлоуд ", ситуирана над Римския стадион.

Сред аргументите за продажба на доста заведения в Пловдив са високите цени на парцели, както и дългите резултати от пандемията. Предстои да стане ясно дали ще има съществени рокади в сектора и дали ще има искащи да поемат бизнесите и постройките към тях.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР