Размерът на на осигурените в частни пенсионни фондове ще се

...
Размерът на на осигурените в частни пенсионни фондове ще се
Коментари Харесай

Как ще се изчислява втората пенсия?

Размерът на на обезпечените в частни пенсионни фондове ще се дефинира по едни и същи формули от всички сдружения. Формулите са посочени в разпоредба на Комисията за финансов контрол, която е пусната за публично разискване, предава.
Основният фактор за установяване размера на втората пенсия е насъбраната сума по персоналната партида на обезпечения. Но също така месечните суми, които човек ще получава, ще зависят и от възрастта, на която се пенсионира, и от вероятността да стане столетник. Данните за смъртността ще бъдат взимани от Национален статистически институт и ще бъдат едни и същи за всички пенсионни компании.

Целта е хора на една и съща възраст, които имат идентични насъбрани суми в разнообразни сдружения, да получават една и съща пенсия. Конкретният размер на втората пенсия обаче ще зависи и от таксите на пенсионните компании, при които може да има дребни разлики.
 Втората пенсия ще зависи от заемите на страната Втората пенсия ще зависи от заемите на страната
Размерът на втората пенсия, която от тази есен стартират да заплащат частните пенсионни фондове, ще зависи и от изискванията и лихвите, при к...
Размерът на вторите пенсии ще зависи и от механически лихвен %, определян от КФН. Той би трябвало да отразява опцията парите на обезпечените в частни фондове да носят рентабилност и откакто станат пенсионери. Но в наредбата е посочено, че тази рента ще бъде не по-висока от лихвата по 10-годишните български държавни скъпи бумаги, която сега е единствено 0,14%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР