Размерът на индийския фондов пазар може да се удвои до

...
Размерът на индийския фондов пазар може да се удвои до
Коментари Харесай

Прогноза: Индийският фондов пазар ще се удвои до 2030 г.


Размерът на индийския фондов пазар може да се удвои до 2030 година и да доближи 10 трилиона $, считат специалисти от Jefferies Financial Group Inc. Тази прогноза е обвързвана с високата възвръщаемост на вложенията на индийския пазар, както и с упованията за продължение на икономическите промени в страната.

В момента индийският фондов пазар е петият по величина в света с размер от 4,5 трилиона $. В същото време тежестта на акциите на индийските компании в международните фондови показатели е под 2%, което оставя задоволително място за задгранични вложения, означават специалистите на Jefferies Махеш Нандуркар и Крис Ууд, представени от.

Тази обстановка би трябвало да се промени, защото free float се усилва и някои от аномалиите в претеглянето на показателя се отстраняват, споделят специалисти. Ако историята на 10% възвръщаемост на вложенията в доларово изражение, следена през последните две десетилетия, продължи, „ Големите световни вложители ще се затруднят да пренебрегва индийския пазар ", сподели Джефрис в бележки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР