Размерът на гаранцията е 10 000 лв. Задържаният по три

...
Размерът на гаранцията е 10 000 лв. Задържаният по три
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция задържания шеф на КАТ-Благоевград след 40 дни арест


Размерът на гаранцията е 10 000 лева

Задържаният по три обвинявания началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов излезе на независимост с мярка „ парична гаранция”, осведоми БГНЕС.

Отново мярката бе при закрити врата, а обвиненият Стоицов бе вкаран в залата през длъжностен вход, с цел да няма контакт с представителите на медиите.

Размерът на гаранцията е 10 000 лева, решението постанови в късния следобяд през днешния ден арбитър Диана Узунова от Окръжен съд. Тази мярка може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

Преразглеждането на мярката на Стоицов беше поискано от отбраната му с претекста, че психическото му положение, в резултат на престоя в ареста, се е влошило.

Припомняме, че шефът на Кат- "Пътна полиция " в Благоевград беше арестуван за 72 часа при профилирана акция на отдел „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи и Национална следствена служба на 22 май. С него бе арестуван и Бойко Шарков, апетитен за помощник, а третият - Николай Доганджийски влезе в болница.

Задържаният шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов беше с три обвинявания. Първото е за държане без съответно позволение на огнестрелно оръжие и муниции. Второто обвиняване е за закононарушение по работа – по член 282 от Наказателен кодекс, то е за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си. Разпоредил е обезпечаване на полицейски ескорт от село Дамяница, община Сандански, до с. Бело поле край Благоевград, на тежкотоварна отвън габаритна техника в нарушаване на важащата за това възбрана и без да има издадено позволение от ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, за да набави полза, което се показва в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни и трайни последствия.

Третото обвиняване, за което той е притеглен като обвинен, е за рушвет. В качеството си на длъжностно лице е изискал и приел от разнообразни лица пари в размер на 5300 лева, движимости и услуги с веществен темперамент. Причината за желаните подкупи е опазване авансово на регистрационни номера с комбинации на числа по избор за даването им на определени лица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР