Размерът на еднократната помощ при раждане на дете по Закона

...
Размерът на еднократната помощ при раждане на дете по Закона
Коментари Харесай

Повече хора ще получават детски добавки през 2024 г.

Размерът на еднократната помощ при раждане на дете по Закона за фамилните помощи за деца за 2024 година е: за първо дете - 375 лева, за второ - 900, за трето - 450 лева, за четвърто и всяко последващо - 300 лева

Допълнителната помощ за дете с открити трайни увреждания 50 и над 50 на 100 до навършване на 18 години ще е 100 лева

С промени в закона за бюджета и на Държавното публично обезпечаване депутатите гласоподаваха увеличение на прага на прихода, с който могат да се получават добавките. Той става 710 лв. месечно на член от фамилията (досега беше 510 лева.). Семействата с приходи сред 710 и 810 лв. месечно на член ще получават 80% от добавката. Нейният размер е 50 лв. за едно дете, 110 лв. за две деца, 165 лв. за три деца, 175 лв. - за четири деца, и по 20 лв. над тази сума за всяко последващо дете.

 

Парламентът реши и държавните висши учебни заведения да могат да поемат дълг в общ размер до 20 млн. лева за финансиране на планове посредством финансови принадлежности. Той се поема в съгласие с министъра на образованието, след преценка от негова страна на опциите съответният вуз да обслужва заплащането по дълга.

Бюджетните организации, настанени в сгради-държавна или общинска благосъстоятелност, не заплащат наем, записа Народното събрание.

Народното събрание удължи работното си време до привършване на точките от дневния ред в програмата. Предложението, направено от Атанас Атанасов от " Продължаваме промяната - Демократична България ", бе признато със 115 гласа " за ", 54 " срещу " и двама " въздържал се ".

В програмата за работа са включени още 10 точки.

Какво още гласоподава Народното събрание през днешния ден. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР