Разменната монета от руска страна беше над 100 хиляди руски

...
Разменната монета от руска страна беше над 100 хиляди руски
Коментари Харесай

Весела Чернева: България в момента се намира в една доста самотна ситуация в ЕС

Разменната монета от съветска страна беше над 100 хиляди съветски бойци към украинската граница. Така стартира всичко. Докато ние сме улисани във вътрешнополитическите сюжети, близо до нас продължава да има доста огромно скупчване на войски – съветски войски с доста тежко въоръжение, които бяха предислоцирани през последните няколко седмици. Причината за този диалог беше точно терзанието на Съединени американски щати и на европейските водачи, че това дрънчене на оръжие към този момент става прекомерно оглушително. Това сподели за БНР Весела Чернева, шеф на Бюрото на Европейски Съюз за външна политика в София след срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън.

2014-а нападението над Крим и дейностите в Източна Украйна бяха непредвидени, до момента в който сега виждаме доста ясно придвижване на войски. Разговорът за разширението на НАТО е по-скоро алегоричен, в сравнение с на практика. Путин търси външно самопризнание с предизвикателство на паника. Не става дума за заплаха от непосредствено нахлуване, тъй като Русия прави тези неща по различен метод - изненадващо и ненадейно “, добави още Чернева.

По проблема със Северна Македония и има ли връзка сред парите по Плана за възобновяване за България и позицията на страната ни по отношение на Скопие, Чернева разяснява: „ Краткият отговор е „ не “. Планът за възобновяване като инструмент не може да бъде привързан с нито един двустранен въпрос сред обособени страни. Политически евентуално това може да бъде обвързано. Факт е, че България сега се намира в една много самотна обстановка в Европейски Съюз и поради позицията си по Северна Македония не получава благосклонност по нито един въпрос, който би бил от голяма важност за българските жители. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР