Разменените в болница Шейново бебета вече се чувстват добре при

...
Разменените в болница Шейново бебета вече се чувстват добре при
Коментари Харесай

Адвокатът на една от майките с разменени бебета: Очакваме от Шейново доброволно обезщетение

Разменените в болница „ Шейново ” бебета към този момент се усещат добре при биологичните си родители. Едно от фамилиите предяви иск за обезщетение към лечебното заведение на стойност 300 хиляди лв. .

В юристът на другото семейство, първо усъмнило се в размяната, разяснява проблема и каква е съответната рекламация, която майките могат да имат към „ Шейново ”.

Стоян Стойков разгласи, че клиентите му към момента изчакват болничното заведение да ги обезщети непринудено, без да се постанова да се стига до съд. „ За никого не е нужно да се продължава с тази сага ”, безапелационен беше той.

Юристът означи, че сходен случай не е имало у нас и липсва правосъдна процедура по проблема. По думите му не е известно какво обезщетение би определил съдът при вероятно дело. „ Погледнато действително, сходен проблем с последствията, които има върху фамилиите, децата, майките и изобщо техните родители, очевидно ще остави контузия за цялостен живот ”, сподели още Стойков. 

Адвокатът на една от майките съобщи, че при първата среща с сътрудника си, който пази правата на другото семейство, са се разбрали, че заслужено обезщетение би било равно на 300 хиляди лева – сумата, за която ще претендира и втората майка. Стоян Стойков е безапелационен обаче, че не може да се съпоставя ликвидиране с замяна на деца. По думите му би трябвало да се прави оценка по какъв начин въпросът е повлиял на душeвността на потърпевшите лица.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР