Разменените бебета в Шейново вече са при биологичните си родители.

...
Разменените бебета в Шейново вече са при биологичните си родители.
Коментари Харесай

Вижте как разменят бебетата от Шейново

Разменените бебета в „ Шейново ” към този момент са при биологичните си родители. Бебетата през днешния ден навършват тъкмо четири месеца. 

" Церемонията по размяната на децата стана в 11 часа в град София. Беше доста вълнуващо. Все отново това е единственият прочут за България случай.

Двете майки бяха доста развълнувани и колкото и да се твърдеше по медиите, че имат някакъв спор между тях, се оказа, че това не е по този начин ", описа юрист Стоян Стойков, представляващ едната от майките.

По думите му по доброволното предаване на децата се работи от повече от три седмици. " Правните благоприятни условия не бяха изчерпани, само че взехме решение да го създадем по моралния или по-скоро - по житейския метод сред страните, с цел да може да се стигне до този благополучен излаз за двете фамилии ", добави той. 



Адвокат Стойков бе категоричен, че е имало безусловно подпомагане и от двете страни за замяната. 

Здравният министър Асен Меджидиев удостовери, че децата са били върнати на биологичните им родители. „ Изключително благополучен съм, че този проблем е решен ”, сподели министърът. Той обаче не посочи дали това се е случило с извънсъдебно съглашение, или не.

" Информацията, че бебета са при фамилиите си, я имам от Изпълнителната организация " Медицински контрол ", която извърши инспекцията по случая ", уточни здравният министър. 

За случая стана ясно в края на декември, а от болничното заведение потвърдиха, че е станала неточност в родилното поделение. Директорът на  “Шейново ” разгласи, че новородените са били разменени незабавно след раждането, още при първото им предоставяне на майките. 

ДНК проби потвърдиха дефинитивно кое бебе на кое семейство е. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР