Размазващ коментар прави белгийското онлайн издание bruxelles2.eu по повод просташкото

...
Размазващ коментар прави белгийското онлайн издание bruxelles2.eu по повод просташкото
Коментари Харесай

Bruxelles2.eu: Валери Симеонов торпилира Европредседателството на България с тревожни забележки!

Размазващ коментар прави белгийското онлайн издание bruxelles2.eu във връзка просташкото изявление на тоалетния министър за визитата на евродепутатката Ска Клер, от който се разграничиха останалите му сътрудници от министерски съвет и се ускориха подозренията, че обединението с ГЕРБ се разпада.

"Българският заместител министър-председател Валери Симеонов, който дава отговор за стопанската система и демографската политика, излезе от релси в петък (9 февруари). В особено нападателно изказване, оповестено на български език на интернет страницата на неговата партия, президентът на Националния фронт за избавление на България, българска националистическа партия, нападна немската зелена евродепутатка Ска Клер по-скоро вулгарно и нападателно, написа белгийската медия.

И установи, че изявлението му, че ориста на парк Пирин е внимателен въпрос в България не толкоз, тъй като визира националната горделивост или развиването на туризма, а тъй като идва да оспори някои одобрени частни ползи, които се сблъскват с публичното "нещо ".

"На много пошъл език той не изисква повече или по-малко мигновено експулсиране на евродепутат, само че не за страната му, а за турската граница. ", изумавята се още от bruxelles2.eu.

И следва коментар на медията:

"Такъв вид диалог от устата на държавен чиновник най-малкото избухлив. Политиката може да бъде обсъждана, оспорена, аргументирана. Но настояването за експулсиране на човек, единствено поради изразяването на неговите отзиви, което дава отговор на неговите отговорности (евродепутат), е по-скоро диктаторски способ, в сравнение с народна власт.

Когато идва от член на държавното управление, който има председателството на Съюза, това е още по-неподходящо. Председателството на Европейски Съюз нормално би трябвало да не помни личните си опасения, националните си проблеми и представителството на Европа през шестте месеца на председателството.

Отвъд политическата персона, която преди малко сподели тези думи, това изказване опонира на всички хрумвания на Европейския съюз. Това отслабва българското председателство на Съюза, което ще би трябвало бързо да реагира. И това се случва няколко дни преди срещата на министрите на външните работи в София, където Европейски Съюз би трябвало да обсъдят сирийския въпрос, Близкия изток, каква може да бъде легитимността на Съюза и да се приказва за народна власт и човешките права в света, в случай че водачът на приемащата страна на тази среща даде противоположния образец?

Нота бене: Малко преди 13 февруари, господин Симеонов би трябвало да приказва на конференцията на високо ниво по въпросите на туризма, проведен от българското председателство на Съюза, дружно с европейския комисар по индустрията Елжбиета Биенковска. Ще забележим дали европейските управляващи ще реагират.

В2 изиска реакция от страна на българското председателство и европейските управляващи. Те добре се пазеха да дадат отговор. Бяха нужни 24 часа, българското държавно управление да излезе обществено с две фрази, с цел да преразгледа дебата. "

Белгийското издание напомня още, че Валери Симеонов е наказан през 2014 година за дискриминация след тирада на ненавист против ромите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР