Разломните линии в Турция вече са над 500Това съобщи един

...
Разломните линии в Турция вече са над 500Това съобщи един
Коментари Харесай

Пак предричат много силно земетресение близо до България: Всяка десета сграда ще се срути, около 200 000 души ще загинат

Разломните линии в Турция към този момент са над 500

Това заяви един изтъкнатите турски сеизмолози проф. доктор Шюкрю Ерсой, представен от телевизия CNN-Turk.

Главната дирекция за изследване за потребни изкопаеми е актуализирала новата карта на разломите в Турция. Според тази карта броят на разломите се е нараснал от 150 при започване на 90-те години на предишния век до над 500 сега, уточни той.

Проф. Ерсой още веднъж удостовери и най-лошия предстоящ сюжет за земетресение със мощ над 7 в региона на Истанбул.

Очакваме земетресение с магнитуд над 7 в Мраморно море, към Истанбул, уточни професорът.

Броят на разломите в Турция, които могат да провокират трусове, по-големи от 5,5, е към 500. Този брой последователно се усилва, посочи той.

Трябва да реорганизираме обитаемоте места, на които живеем, в сходство с тези разломи. Трябва бързо да се извърши сериозна градска промяна, би трябвало да се осъществят доста планове за подсилване на постройките, с цел да са устойчиви на мощни трусове, уточни проф. Ерсой в умозаключение.

Турският геолог Зиядин Какир също изрече безпокойство, че най-големият турски град - Истанбул, е заплашен от земетресение, което може да убие най-малко 200 000 души.

" В Истанбул има към 500 хиляди здания, които са издигнати преди 2000 година Повечето тях са построени с доста ниско качество на надзор. Но не можем да чакаме, че всички тези здания ще бъдат съборени, почти една десета от тях ще рухнат. Грубите сметки  демонстрират, че това прави 50 хиляди къщи, а в случай че четирима души умрат в една къща, то това са 200 хиляди души. Много сериозна цифра “, съобщи Какир в изявление за турска телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР