Разлог. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и СДС

...
Разлог. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и СДС
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по механизация на селско стопанство в Разлог

Разлог. Председателят на Националния избирателен щаб на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и зам.-председател на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов и претендентите за евродепутати от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по машинизация на селско стопанство в Разлог, актуализирана със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин .
В образователното заведение той бе посрещнат от шефа инж. Иван Аврамов и ученици на образователното заведение, които тази година ще бъдат зрелостници. Те обясниха на Цветан Цветанов и претендентите за евродепутати, че поради положителното обучение, което получават в образователното заведение ще имат опцията да излязат от него освен с дипломи за приблизително обучение и с съответни специалности, само че и с категориите B, C и TKT. Директорът на учебното заведение инж. Аврамов съобщи, че с помощта на 1.3 млн. лева, отпуснати по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ материалната база на професионалната гимназия е била доста усъвършенствана, което е осигурило по-добри условия за осъществяване на образователните занятия. Освен това благодарение на общината и европейската взаимност е осъществено разширение и модернизиране на автопарка. „ Определено има смисъл в промяната, която бе осъществена по повод професионалното обучение и дуалното образование. Тя ни дава опция да образоваме фрагменти, които са ни нужни за селското стопанство “, сподели още инж. Аврамов. Той добави, че в гимназията извършват редица европейски планове и взе участие в доста стратегии, една от които е " Еразъм+ ", по която от години изпращат възпитаници за образование в разнообразни италиански градове. Директорът на професионалната гимназия добави, че за първа година в учебното заведение е била разкрита компетентност „ Оператор на металорежещи машини “, по която се образоват 13 ученика. „ За задачата бяха закупени и специфични машини, на които да се образоват учениците “, означи инж. Аврамов.
Председателят на Националния предизборния щаб на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и зам.-председател на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов беседва и с дванадесетокласника Джемал Шемев, който е републикански първенец в категория „ Млад фермер “ на разнообразни надпревари, провели се на няколко места в страната. Други ученици на професионалната гимназия пък демонстрираха наученото през годините, показвайки своите умения за работа с трактори, авто симулатор, струг и фреза с програмно ръководство и други. „ Виждаме какво е реализирано в Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство посредством 1.3 млн. лева, обезпечени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. По програмата през последните две години бяха обезпечени 700 лева за обновяването на 500 учебни заведения “, сподели още Цветанов.
Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков съобщи, че дружно с сътрудниците му евродепутати до в този момент интензивно са работили по плана „ Мобилност “. „ Застанах един до друг с моите сътрудници – този пакет да не влиза в действие, с помощта на което все още камионите мога да се движат на всякъде из Европейският съюз, само че борбата продължава “, посочи Андрей Новаков.
Другият претендент за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Асим Адемов, който посети гимназията пък означи, че е доста благополучен от това, което вижда, че се случва в образованието. „ Радостен съм, че най-накрая имаме държавно управление, което за собствен главен приоритет слага образованието “, акцентира Адемов.
На събитието участваха още регионалният координатор на Политическа партия ГЕРБ – Благоевград и депутат Даниела Савеклиева, депутатите Александър Мацурев и доктор Емил Тончев, общинският началник на ГЕРБ – Благоевград Бисер Михайлов, кметове на кметства, общински съветници и жители.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР