Разлог посрещна състезатели от цялата страна във втория кръг от

...
Разлог посрещна състезатели от цялата страна във втория кръг от
Коментари Харесай

Сила, доблест ,мъжество! Разлог посрещна силови атлети от цялата страна  


Разлог посрещна състезатели от цялата страна във втория кръг от Държавното състезание по силов многобой- „ Сила, героизъм, геройство “. Представителите на домакинския тим Иван Майсторов и Борис Тумбев демонстрираха забележителни разложки умения, трупайки сериозен актив в крайното класиране.
На градския площад в неделя деветима силови спортисти, от разнообразни краища на България, демонстрираха мощ и геройство в седем дисциплини.

Първенството стартира в 12:30 с „ Най-много клекове за една минута, с тежест от 180 кг. “. След „ леката “ загрявка тестванията продължиха с „ Теглене на тежкотоварно МПС от седнало състояние “, преместване на кобилица и щафета, сплотяваща така наречен „ Фермерска разходка, Колелата на Аполон- повдигане на логлифт “ и преместване на чувал. За последните точки в крайното класиране, участниците мериха сили в дисциплината „ Мъртва двигателна сила на макс “.

Купата за първо място подвига Сашо Велинов от София, с актив от 36 точки, а с точка разлика след него се подреди Вениамин Каракачев. С бронза се окичи Петьо Христов от Червен бряг, оставяйки на 2 точки зад себе си Иван Майсторов. Достойно присъединяване и забележителни силови умения показва и Борис Тумбев, който съумя да събере 11 точки от няколко дисциплини.
Събитието, част от спортния календар на Българската федерация на силовите спортисти „ Strongman “, за поредна година се осъществя с общителното подпомагане на Община Разлог и редица спонсори.

П. Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР