Разливът от мазут от потъналия американски кораб “Мопанг” не е

...
Разливът от мазут от потъналия американски кораб “Мопанг” не е
Коментари Харесай

Експерти бият тревога: Мазутът от потъналия "Мопанг" пак тръгна към Созопол

Разливът от мазут от потъналия американски транспортен съд “Мопанг” не е овладян и отново пълзи към Созопол, предизвестиха специалисти, оповестява " Труд ". Снимки от дрон демонстрират, че разливът е стигнал съвсем до Свети Влас, а на плаж Корал не престават да излизат катранени топчета.

Замърсеното море всеки ден изхвърля и мъртви делфини. Операцията по източването на мазута от резервоарите “Мопанг” се чака да стартира през днешния ден. Това заяви капитан Живко Петров от Изпълнителна организация “Морска администрация”. Морското неспокойствие и през вчерашния ден не разреши на профилираните екипи да стартират работа

“Планирано е за на следващия ден /днес- б.р./ вероятно да премине водолазният транспортен съд, да бъде позициониран към този момент, да си откри място и да сложи стационарни котви долу, където в процеса на работа да се връзва.

Освен това би трябвало да бъдат сложени още няколко маркиращи знака за други котви, където да бъдат връзвани лодки, вероятно “Русалка” – корабът за изпомпване и т.н.”, разкри Петров. Според него сполучливия свършек на интервенцията зависи дали морето ще бъде умерено, с цел да разреши на водолазите да работят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР