Разликата във финансирането на сектор „Сигурност“ у нас и в

...
Разликата във финансирането на сектор „Сигурност“ у нас и в
Коментари Харесай

Наш генерал разкри какво ни липсва, за да опазим армията си и защо разликата между нас и другите е толкова голяма

Разликата във финансирането на бранш „ Сигурност “ у нас и в една средноевропейска страна е сред 4 и 6 пъти. Това сподели за предаването „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ ген. Чавдар Червенков, някогашен началник на Военното разузнаване и някогашен вътрешен министър, във връзка тематиката за сигурността и модернизацията на Българската войска.

По думите му сигурността има цена и тя е една и съща и в София, и в Брюксел, и в Копенхаген. „ Необходимо е да се формулира типът на опасността, с цел да е ясно каква мощ да ѝ се опълчи ", добави ген. Червенков. По думите му в противоположен случай ще харчим пари без да има осезателен резултат.

„ Специалистите в армията споделят, че всеки изхарчен лев би трябвало да основава качества. Това е тъкмо по този начин, само че аз задавам въпроса: Какви тъкмо качества? Какво би трябвало да дадеш на своята войска и тя каква работа би трябвало да извърши? Хубаво е да имаш хубави самолети, бронетранспортьори и танкове, да направиш прекрасен церемониал с лъскава техника, само че защо тъкмо ще ти служат? Само за церемониал ли? Трябва да знаем тъкмо какво желаеме да постигнем”, сподели още военачалник Чавдар Червенков. Той добави, че няколко нови самолета няма да решат казуса с некоплекта в Българската войска. Според него на първо място би трябвало да се увеличи възнаграждението в системата, с цел да се привлекат фрагменти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР