Разликата от тези избори и вота от 4 април са

...
Разликата от тези избори и вота от 4 април са
Коментари Харесай

Социолози: Къс парламент - ГЕРБ и БСП губят 20 мандата, ИТН и ДБ ги печелят

Разликата от тези избори и вота от 4 април са двете партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия , които губят сумарно към 20 мандата. Това съобщи Боряна Димитрова, социолог от " Алфа Рисърч " пред Българска национална телевизия.

Две партии печелят - Има Такъв Народ и " Демократична България ", които усилват своята тежест. Две партии остават на същите позиции - " Изправи се! Мутри вън! " и Движение за права и свободи , добави тя.
 Броене до финален глас: ГЕРБ/СДС води с 23.91% при 95.22% обработени протоколи
Броене до финален глас: ГЕРБ/СДС води с 23.91% при 95.22% обработени протоколи

Трета е Българска социалистическа партия с 13,65%, следвана от Демократична България с 12,55%

Как ще наподобява Народното събрание - не се вижда опция да има болшинство на трите партии на митинга, т.е. от обстановката, в която ще се търси поддръжка на някоя от старите партии - страната е в същата обстановка . Това е рекапитулацията на тези избори, сподели Димитрова.

Според социолога Андрей Райчев ГЕРБ загуби преимуществото си. Но апропо, партията на Бойко Борисов не загуби, той не се съмнява, че ще се образува държавно управление, Слави даже не договаря , счита той.

Ще се гласоподава държавно управление, само че няма да има парламентарно болшинство , добави Райчев. Като извънредно рискова дефинира политическата обстановка Боряна Димитрова. Трети избори ще доведат до по-голяма степен на делегитимация, счита социологът.
анкета
Доволни ли сте от изборния резулат?
Естествено Изборите не бяха почтени Замириса на митинги Датата 24.10 е идеална за идващите избори Какви избори? Лято е въпреки всичко
Естествено

Изборите не бяха почтени

Замириса на митинги

Датата 24.10 е идеална за идващите избори

Какви избори? Лято е въпреки всичко

Райчев счита, че " колкото и да се върти ", резултатът ще е по-ниско доверие от гласоподавателя. Относно Българска социалистическа партия - той счита, че са в деликатна обстановка, Корнелия Нинова е получила доста невисок резултат . Миналия път изгубиха сребърния орден, огромното напрежение обаче е точно в тях.

И двамата социолози разясниха, че Бойко Борисов изчаква резултата, само че " силата ще е в опозицията " .

Боряна Димитрова счита, че ще се образува държавно управление, само че може да е единствено за 6-7 месеца, резултатите не допускат непоклатимост и осъществяване на промени , защото е доста здраво.

Райчев запита кое сплотява протестърите и Българска социалистическа партия - сега - " правосъдната промяна ". А като свърши това? Там няма обединителна концепция, счита социологът. По думите му, това е причина за пай парламент . Той означи, че без купения избор ГЕРБ прави мощно показване.
 Манолова уверена, че Има Такъв Народ ще е първа политическа мощ
Манолова уверена, че Има Такъв Народ ще е първа политическа мощ

Хората желаят нормалност, непоклатимост, държавно управление, сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР