Разликата между партията на Слави Трифонов Има такъв народ и

...
Разликата между партията на Слави Трифонов Има такъв народ и
Коментари Харесай

Новите резултати: Слави Трифонов твърдо втори, ВМРО е извън парламента

Разликата сред партията на Слави Трифонов „ ИТН ” и Българска социалистическа партия се усилва. Това демонстрират новите междинни резултати от ЦИК, които са към 04:30 сутринта на 5 април. Те излизат при от секционните изборни комисии (СИК).
На първо място още е обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, с 23,81% т.е. 143 524 дали своят вот за нея. Това е леко процентно нарастване по отношение на.
На второ място към този момент се утвърждава „ ИТН ”, със 113 268 гласа или 18,79% от вота. Българска социалистическа партия изостава – 89 961 гласа или 14,93%, което е над 1,5% спад по отношение на предходните резултати!
Промяна има и в битката за четвъртото място – „ Демократична България ” дърпа на Движение за права и свободи! Демократите имат 10,69% т.е. 64 438 гласа, а Движение за права и свободи е с 9,55% т.е. 57 575 гласа. При предходното броене демократите водеха единствено с 5 гласа!
 Георги Марков: Бойко да си пуши пурата и да ги остави да се оправят с чумата Георги Марков: Бойко да си пуши пурата и да ги остави да се оправят с чумата
Бойко да си става началник на опозицията, освен това с най-голяма парламентарна група, като победител. Има кметове в цялата страна, 20 сполучливи...
Шесто място заема обединението „ Изправи се! Мутри вън! ”, която има постоянните 5,13% или 30 944 гласа. Вътрешна македонска революционна организация обаче отива под чертата – 3,49% или 21 042 гласа! При предходното броене „ воеводите ” бяха с 4,59%. Партията, която носи де факто мандата на Васил Божков – БНО, събира 3,09% т.е. 18 603 гласа, „ Възраждане ” е с 3,03% т.е. 18 242 гласа, а обединението „ Воля – НФСБ ” е с 2,49% т.е. 14 990 гласа. Цветан Цветанов е под чертата за дотация – 0,97% за „ Републиканци за България ” или единствено 5839 гласа.
Все още няма актуализация на данните за интензивността - тя е 40,18%, към 17:00 часа.
Напрежение в " Арена Армеец "
Председателят на 23 РИК София Живка Котева и представители на „ Изправи се. Мутри вън ” в столичната зала „ Арена Армеец ”, съобщи БГНЕС.
Манолова и Никола Вапцаров желаеха да влязат в залата и да предават онлайн предаването на изборните протоколи, тъй като настояват, че се правят операции.
 Как се разпределят гласовете от чужбина и за какво може да се окажат основни Как се разпределят гласовете от чужбина и за какво може да се окажат основни
На парламентарните избори през 2021 година се чака рекордно висока изборна интензивност измежду българите в чужбина, която може да окаже се...
" Има избран брой лица, които могат да влязат. Вие имате право да влезете като покровители, наблюдаващи и представители на партии, които са се записали. Кандидатите за народни представители не може да влязат ", изясни Котева, която излезе пред залата, с цел да беседва с настояващите да влязат.
Само че по-късно през нощта двама от покровителите на " Изправи се! Мутри вън! " съумяха да влязат в залата по сигнал за превръщане на изборни протоколи, оповестиха от пресцентъра на обединението.
Манолова упрекна Районната изборна комисия в нарушение на интернационалните стандарти и целеустремено разстройване на публичността при броенето на бюлетините. Тя напомни на медиите, че те самите би следвало да се позволен вътре, а съвещанията на РИК, по закон, се излъчват онлайн, т.е., следва да са обществени.
Манолова влезе и в пререкания с Полина Витанова, която е секретар на РИК, като настоя, че Витанова беше основно настоящо лице при " преправянето на протоколите в " Арена Армеец " по време на локалните избори през 2019 г ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР