Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че

...
Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че
Коментари Харесай

Йордан Цонев: България има нужда от нов тип управление

Разликата сред нас и Българска социалистическа партия е, че ние считаме, че България се нуждае от нов вид ръководство. Това сподели пред Нова тв тази заран заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев. „ Това, което сподели Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов вид ръководство. Движение за права и свободи няма да взе участие в „ Стани да седна ”, сподели още Цонев, разяснявайки импортирания през вчерашния ден от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление. Движение за права и свободи ще го поддържа, само че със свои претекстове. Провал на битката с корупцията е претекстът на Българска социалистическа партия.
„ Твърде доста разлики има сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Ние нямаме идентична визия нито за бюджета, нито за налозите. Ние сме партии с друга политическа физиономия. Това е неоспорим факт ”, разяснява Цонев. „ Когато нямаш квалифициран коренно нов вид за ръководство, няма потребност да предлагаш на българските жители същото политическо меню с други реализатори. В последните 10 години България се нуждае от съществени промени във всички сфери. Констатират го всички партии, само че никой не го прави. Няколко кабинета не съумяха да създадат тези промени ”, добави той.
„ Когато се съберат две партии с несъвместими стратегии, те не вършат дълбоки промени. Програмите на ГЕРБ и на националистите са несъвместими на 50%. Нашата стратегия с тази на Българска социалистическа партия - също. Ние нямаме идентична визия нито за бюджета, нито за налозите, нито за промяната в опазването на здравето. Ние сме управлявали с Българска социалистическа партия и сме управлявали несполучливо в огромната си степен – щом не можахме да реформираме системите ”, съобщи Цонев.
„ Ние сме съпротива на това ръководство най-малкото тъй като в него вземат участие националисти, само че освен поради това. Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни би трябвало да са партиите в ръководството. Това, че Българска социалистическа партия внася избор на съмнение, и че ние ще го подкрепим с други претекстове, няма значение. Важното е недъзите на това ръководство да бъдат казвани и в случай че могат – да бъдат поправени ”, сподели още Цонев.
Той разяснява и митингите за бъдещето на народен парк „ Пирин ”: „ Ние считаме, че би трябвало в границите на рационалната екология да се даде опция жителите да упражняват ски спорта. Аз не мога да схвана по какъв начин в Австрия всеки курорт може да има по 300 километра писти и по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията ”.
„ Движение за права и свободи ще работи за това да се форсира процесът на интеграция на страните от Западните Балкани и да се форсира процеса на разговор с Турция. На Балканите няма място за етно-национализъм ”, заключи Цонев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР