Разликата между грипа и коронавируса е, че вторият придоби известност.

...
Разликата между грипа и коронавируса е, че вторият придоби известност.
Коментари Харесай

Д-р Найденов с изненадващ коментар за смъртността от коронавируса

Разликата сред грипа и ковид е, че вторият закупи популярност. Той има всички признаци да се причисли към една общоприета въздушно-капкова зараза.

Това разяснява в „ Тази заран “ доктор Емануил Найденов, неврохирург в УМБАЛ "Св. Иван Рилски ".

По думите му броят на смъртните случаи в резултат на сезонния грип е 24 981 души за сезон 2016-2017 в Италия. В момента в международен мащаб жертвите на ковид са по-малко.

Д-р Найденов разяснява, че това не е изключително рискова зараза и това, че някой се е заразил, не значи безусловно, че ще загине.

„ Това не е ебола. Маса от нас ще прекараме вируса и може би до месец множеството от нас ще имат позитивни проби, че са прекарали инфекцията в някакъв миг “, сподели той.

„ Идеята е да има изключително състояние, с цел да не се стига до бедствено състояние “, добави неврохирургът.

Той е на мнение, че у нас няма да има подобен пик на болестта, какъвто е в Италия.

„ Няма дълготраен имунитет против грипния вирус, защото той мутира. Никой не може да каже дали коронавирусът също ще мутира и дали следващата година ще се наложи да вършим всичко това.

След тази пандемия обаче ще има доста заключения. Може би ще се окаже, че доста от нас са прекарали това заболяване, без да схванат и ще се разбере кои са рисковите контингенти. Ако има повтаряне на сходен вид болест, може би ще се модифицират рестриктивните ограничения “, на мнение е доктор Емануил Найденов.

„ Не се опасявайте, на този вирус му е изпята песента. Краят му се вижда “, успокои той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР