Разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече е 10%! ДПС и

...
Разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече е 10%! ДПС и
Коментари Харесай

Галъп: Разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вече е 10%! ДПС и "Възраждане" - само на 1% зад ПП-ДБ

Разликата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ към този момент е 10%! Движение за права и свободи и " Възраждане " - единствено на 1% зад ПП-ДБ. Това демонстрират данните от последното изследване на " Галъп интернешънъл болкан ", оповестено на старта на предизлорната акция 2 в 1.
 
Ако изборите за Народното събрание бяха при започване на месец май, в подадените за партии и обединения гласове дяловете биха били следните:
 
ГЕРБ-СДС биха взели 26,5% от гласовете,
ПП-ДБ – 16,4%;
Движение за права и свободи – 15,4%;
" Възраждане " – 15,1%;
Българска социалистическа партия – 8,4%;
Има Такъв Народ – 4,7%. 
 
Сред останалите е прекомерно рано за замервания, само че даже на този стадий проличава комфортна стартова позиция за листата към Ваня Григорова с 2,5%, " Синя България " са на този стадий с 1,5%, а Вътрешна македонска революционна организация с 1,1% ще е очевидно в борбата за %. 
 
Тепърва ще се обяснява подредбата на другите по-малки, в този момент създаващи се или в този момент утвърждаващи се партии и обединения, които към този момент са с по-нисък резултат под %.
 
Данните разрешават на този стадий да бъдат видяни, без да се подреждат, обединения като " Български напредък ", " Левицата ", " Величие ", " Зелено придвижване ", обединения като тези на Васил Божков, Радостин Василев, Иван Гешев и други.
 
Спецификата на политическата обстановка у нас разрешава много неочаквани развития или пък скрити в анкетната обстановка вотове, чиято големина ще се знае едвам в края на акцията. Но като начало това се отразява в известно общо набъбване на групата на обединенията с релативно по-ниска поддръжка.      
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР