Разликата е от порядъка на три до четири пъти в

...
Разликата е от порядъка на три до четири пъти в
Коментари Харесай

Ангел Найденов видя 3 до 4 пъти надвишена цена на граничната ограда

Разликата е от порядъка на три до четири пъти в цената на линеен километър на граничната ограда , което е в допълнение изграждано след сектора, който беше построен от Българската войска, разяснява по отношение на инспекцията на прокуратурата Ангел Найденов в качеството си на някогашен министър на защитата по време на конференция, отдадена на проблемите с миграцията.

" При цена от 250 до 300 хиляди лв. , даже и да включим разноските за заплащане на българските военнослужещи - новата цена бе от порядъка на 900 хиляди до 1 млн. Каквито и да са материалите, каквото и да са включвали - коства ми се и на мен прекомерно висока цената на линеен километър " , съобщи Найденов. Той бе безапелационен, че няма терзания по отношение на новата инспекция.

" Би трябвало да сте видели, че има отвод от прокуратурата по тези сигнали да образува произвеждане и надлежно липса на каквито и да били данни за закононарушение от моя страна. Що се отнася до самодейността за инспекция от страна на ДАНС, на прокуратурата на дейностите, които са осъществени след това, след сектора, който бе построен от Българската войска - нещо напълно обикновено, тогава когато има такива фрапантни разлики в цените на линеен километър ", съобщи Найденов.

 Българска социалистическа партия видя доказателство за корупция в прокурорската инспекция на оградата
Българска социалистическа партия видя доказателство за корупция в прокурорската инспекция на оградата

Засекретяват корупцията, съгласно социалистите

На въпрос би трябвало ли да се разреши осъществяване на ремонтни действия и поддръжка на оградата по границата без осъществяване на социална поръчка, какъвто законопроект към този момент има импортиран, Найденов съобщи: " Видях самодейността за смяна на Закона за публичните поръчки предвид на нуждата за редуциране на време и процедури. Ако следваме логиката на първичните оферти предвид на условията на националната сигурност, въобще построяването да бъде без публични поръчки - явно, че следва да се създадат и съответните промени за техническата поддръжка и ремонтът , като това включва действия, които не са били планувани при подписване на съглашението за гаранционния период ".

По думите му всичко, което в допълнение се случва , без значение дали става въпрос за умишлени дейности за разваляне на оборудванията би следвало да е детайл от съглашението за гаранционно поддържане на оборудването и не би следвало да попада в процедурата на нови публични поръчки и спомагателни разноски.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР