Разлика от процент и половина между ГЕРБ-СДС и Има такъв

...
Разлика от процент и половина между ГЕРБ-СДС и Има такъв
Коментари Харесай

Димитър Ганев, "Тренд": ГЕРБ няма възможност да увеличи избирателите си

Разлика от % и половина сред ГЕРБ-СДС и ИТН. Това демонстрират електоралните настройки в последното изследване на социологическа организация Тренд. Според него в идващото Народно заседание ще има 6+евентуално още една обединения. Изследването е направено от " Тренд " по поръчка на " 24 часа ", осъществено в интервала сред 11 и 18 юни посредством изявленията " лице в лице " измежду 1003-ма пълнолетни жители.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Всичко въздейства на настройките на гласоподавателите. Да определим кое най-много в оказало въздействие ще е мъчно, тъй като нямам емпирична информация и няма да е правилно, само че няма подозрение, че последните седмици се развихри цяла акция за проверка на ръководството, изчегъртване (на ГЕРБ), разяснява Димитър Ганев от „ Тренд “ в „ Лице в лице “.

„ Данните сочат две трендове – ерозия на публичната поддръжка за ГЕРБ с няколко процентни пункта и растеж към „ ИТН “, което сближава оптимално дистанцията сред двете първи обединения – това е в границите на статистическата неточност “, сподели Ганев.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Направих си труда да по-подробно да прегледам характерността на двата електората. Доста са втвърдени (избирателите на) ГЕРБ, само че там неприятната вест е, че не разполагат с някаква по-сериозна външна страна, нямат опция за растеж. При Трифонов приказваме за по-мек електората спрямо този на ГЕРБ, само че пък има опция за по-голям растеж. Тоест в случай че би трябвало да обобщим – при една по-висока изборна интензивност – 55%, това е в интерес на Има Такъв Народ “, предвижда Ганев.

Все отново би трябвало да се има поради, че в последните дни към изборите може да има „ вълна или демобилизация “, означи политологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР