Различният мач! Най-голямото дерби в турнир на шампионите! Байерн“ срещу

...
Различният мач! Най-голямото дерби в турнир на шампионите! Байерн“ срещу
Коментари Харесай

Различният мач


Различният мач! Най-голямото дерби в шампионат на първенците! „ Байерн “ против „ Реал “ (Мадрид)!

За следващ път ориста не пожела да види два от най-успелите тимове във финала на най-големия клубен шампионат. Отново борбата ще се взема решение в 2 мача. Както в последните години. „ Реал “ влезе в серия от пет следващи победи над „ Байерн “. Две от тях бяха на четвъртфиналите предходната година, когато баварците проклинаха с право унгарския арбитър Виктор Касай. Изминаха единствено 12 месеца, а обстановката в двата клуба е радикално друга.





Година по-рано Зизу имаше алтернатива. Ако деветката куцука, Алваро Мората беше идеалният заместител. Само че испанският национал към този момент е в „ Челси “.А различен като него няма. Атаката е сериозен проблем за „ Реал “ що се отнася до пропуснатите положения. При 1:1 против „ Атлетик “ (Билбао) в последния кръг след 23 обстановки чак в 93-ата минута Роналдо вкара изравнителен гол. Катастрофално КПД. „ Никой не може да чака да имаме толкоз положения и в Мюнхен “, предизвести Зидан.

Марковата защита на „ Реал “ също не е на равнище. Костариканският вратар Кейлор Навас може да избави необикновено състояние, само че позволява и леки голове. В последните 10 мача „ Реал “ е позволил 12 гола. Една от грешките на Навас за малко не докара до отпадане от „ Ювентус “.





За „ Реал “ единственият късмет за трофей минава през Мюнхен. Напрежението е на разположение.



Много неприязън се изля от „ Байерн “ за отпадането от „ Реал “ предходната година. Незаслужено изпъждане на Артуро Видал, два гола от засади на Роналдо. Отборите си размениха по 2:1 като посетител. В реванша в Мадрид „ Реал “ вкара още три пъти в продълженията за 4:2.

Сега в „ Байерн “ има доста повече здрави футболисти. При Карло Анчелоти това бе голям проблем. „ Освен контузените четирима души бяхме на 50 % подготвени в тези мачове “, призна Ариен Робен.

Един от тях беше Роберт Левандовски. На реванша изобщо не играе поради извадено рамо. Матс Хумелс пък пропусна първия мач поради контузия и излезе невъзстановен във втория. Вратарят Мануел Нойер пази при 1:2 в Мюнхен, макар че таман се бе върнал от травма на крайници. Във втория отново го счупи. Сега резервата Свен Улрайх прави свръхестествен сезон на вратата и никой не се сеща за Нойер.

Преди година „ Байерн “ игра със защитна италианска тактичност на Анчелоти. „ Не можахме да покажем най-хубавото си лице, тъй като трябваше да се браним – споделя още Робен. – Такова освен това не може да се случва. “



При Анчелоти имаше съвсем единствено идеалните 11. Като запаси влизаше Джошуа Кимих. При Юп Хайнкес съвсем не може да се разбере кой е запаса и кой титуляр. Дори Левандовски не е сигурен поради мощната форма на Сандро Вагнер. Доказателство е, че идеалният отбор на „ Байерн “ има 4000 минути по-малко от идеалния на „ Реал “ през този сезон.

Хайнкес подвига купата и с двата тима

Юп Хайнкес е един от четиримата треньори, спечелили Шампионската лига с два разнообразни тима. Като него са Отмар Хитцфелд, Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти. В идната седмица Хайнкес ще води „ Байерн “, с който взе требъл през 2013-а, против „ Реал “, където донесе първа купа на Европа след 32 години очакване през 1998-а.

Но треньорът не продължи с „ кралете “ след триумфа над „ Ювентус “ с 1:0 в Амстердам. Президентът Лоренцо Санс споделил на Хайнкес още седмица преди мача, че тимът не е зад него. Тогавашният авариен вратар Сантяго Канисарес повел протеста и обяснил на боса, че не го обичат мнозина.

Години по-късно Санс призна грешката си с уволнението. „ Юп е необикновен треньор – сподели някогашният необут. – Той беше индивидът, който трансформира „ Реал “ от безконечния губещ в обичайния победител. “

Трибуните на „ Сантяго Бернабеу “ са планували специфична хореография на реванша с „ Байерн “. Тя ще бъде за „ Героя от Седмата “ – разбирайте Юп Хайнкес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР