Различните исторически интерпретации не трябва да са причина за език

...
Различните исторически интерпретации не трябва да са причина за език
Коментари Харесай

Османи: Различните исторически интерпретации не трябва да са причина за език на омразата

" Различните исторически тълкования не би трябвало да са причина за език на омразата ". Това заяви министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи след среща с португалския си сътрудник Жоао Гомеш Кравиньо.

" Езикът на омразата не е обвързван с работата на Историческата комисия. Очевидно е, че сме навлезли в една отрицателна наклонност на връзки, в която избираме по-остри думи към другия, обиждайки жителите и страните от едната и от другата страна. Трябва да спрем сходна наклонност, в случай че желаеме да бъдем другари и съдружници в Европейски Съюз. Нямаме интерес да бъдем в отрицателна наклонност на връзки и говорене с Република България ", сподели Османи.

" Речта на омразата, обаче, би трябвало да се следи и в Република България ", добави министърът. " Знаете, че имаше случаи, когато след горящия рейс на автомагистралата имаше български жител, който наскърбяваше починалите в рейса. Българското държавно управление реагира неотложно, като задържа жителя. Така че приказваме за този тип тирада на омразата, с цел да затворим този отровен кръг от връзки, в който влязохме, и да отворим нова страница на другарството ", добави Османи.

В идващите дни той ще се срещне с македонската част от Историческата комисия, с цел да бъдат разисквани идващите стъпки в двустранните връзки. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР