Различни варианти на съвместни действия с цел обезвреждане на заплахи

...
Различни варианти на съвместни действия с цел обезвреждане на заплахи
Коментари Харесай

Съюзна решимост-2022: Москва и Минск подновява ученията по границите на Беларус

Различни разновидности на взаимни дейности за неутрализиране на закани и стабилизиране на ситуацията по границите на Русия и Беларус ще се отработват при идната инспекция на силите за реагиране на Съюзната страна на двете страни. Това заяви през днешния ден на брифинг за задграничните военни аташета съветският зам.-министър на защитата Александър Фомин, съобщи ТАСС.

Беларуско-руските маневри " Съюзна решимост-2022 " ще се състоят от 10 до 20 февруари , осведоми военното министерство в Минск.

Войските ще работят на 5 военни полигона в Беларус. Ще вземат участие поделения от Източния боен окръг на Руската федерация.

Проявата е контрактувана от президентите на двете страни през декември 2021 година По време на извънплановата инспекция ще бъде направена по-специално оценка на готовността на войските да подсигуряват военна сигурност, посочи Александър Фомин.

Нито Минск, нито Москва оповестяват обаче какъв брой бойци ще вземат участие в ученията.

В Беларус обаче започнаха да идват съветски военни сили и техника за присъединяване в маневрите, стана ясно през вчерашния ден от изказване на секретаря на беларуския Съвет за сигурност Александър Волфович.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи по-рано, че войски на двете страни ще проведат учения поради разсящото непознато военно наличие в Украйна и Полша, която е членка на НАТО.

Русия - непосредствен съдружник на Беларус, и Западът водят интензивни дипломатически диалози, откакто Москва изпрати към 100 000 бойци на границата с Украйна. Според Киев и западните му съдружници това може да е подготовка за инвазия, показва Агенция Франс Прес.

На друга позиция са Беларус и Русия.

" Украйна стартира да струпва войски покрай беларуската граница. В Полша и балтийските страни наоколо до границата с Беларус са съсредоточени към този момент над 30 000 военнослужещи ", съобщи през вчерашния ден Лукашенко по време на заседание, отдадено на взаимните оперативни учения сред Беларус и Русия.

Беларуският водач акцентира, че сред 8 и 10 000 са американските военни на територията на Полша и балтийските страни.

" Каква работа имат тук американците? Защо укоряват нас и Русия, че организираме маневри, учения и така нататък, когато вие сте пристигнали през девет земи в десета. Какво ще вършиме тук? ", означи Лукашенко.

Според него, Полша се е обърнала към управлението на НАТО с молба за разрастване на многопластова система за логистична и техническа поддръжка в района и главният въпрос, на който би трябвало да се отговори, е " за какво? ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР