Различни варианти на съвместни действия с цел обезвреждане на заплахи

...
Различни варианти на съвместни действия с цел обезвреждане на заплахи
Коментари Харесай

Обезвреждане на заплахи по границите на Русия и Беларус ще се отработва на съвместни военни маневри

Различни разновидности на взаимни дейности за неутрализиране на закани и стабилизиране на ситуацията по границите на Русия и Беларус ще се отработват при идната инспекция на силите за реагиране на Съюзната страна на двете страни.

Това заяви през днешния ден на брифинг за задграничните военни аташета съветският зам.-министър на защитата Александър Фомин, съобщи ТАСС.

Беларуско-руските маневри "Съюзна решимост-2022 " ще се състоят от 10 до 20 февруари, осведоми военното министерство в Минск. Войските ще работят на 5 военни полигона в Беларус. Ще вземат участие поделения от Източния боен окръг на Руската федерация.

Проявата е контрактувана от президентите на двете страни (Александър Лукашенко и Владимир Путин) през декември 2021 година По време на извънплановата инспекция ще бъде направена по-специално оценка на готовността на войските да подсигуряват военна сигурност, посочи Александър Фомин.

В Беларус започнаха да идват съветски военни сили и техника за присъединяване в маневрите, заяви през вчерашния ден държавната организация БелТА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР