Различни цветове ще указват на децата в ремонтираната ДГ Перуника

...
Различни цветове ще указват на децата в ремонтираната ДГ Перуника
Коментари Харесай

Като в приказките: Цветна детска градина с басейн отвори вра...

Различни цветове ще указват на децата в ремонтираната ДГ " Перуника " Пловдив коя от шестте групи посещават. Това изясни създателят на плана по време на откриването на обновеното детско заведение, чиято реорганизация лиши близо 3 години.



Всички стаи в градината са в разнообразни нюанси - жълто, розово, оранжево, резедаво, синьо. Освен указателна цел, цветовите комбинации ще имат и друго предопределение - да радват и детските очи.



Забавачката публично отвори порти през днешния ден. Тя разполага с физкултурен салон и плувен басейн. През зимните месеци децата ще се отопляват с парно, а през лятото постройката ще се охлажда с чилъри. Дворът е напълно освежен с нови уреди и специфична ударопоглъщаща настилка. Градината ще посрещне 160 деца, които ще са настанени в шест групи.

" Аз и моят екип обещахме 12 нови детски градини и ясли и вървим по този път, колкото и мъчно да е ", изясни кметът Здравко Димитров.

Припомняме, че ремонтът стартира още през 2018 година, само че се забави, тъй като се оказа, че са нужни спомагателни разноски за плувния басейн. С решение на Общинския съвет от бюджета бяха заделени 300 000 лв. и се организира нова социална поръчка.



Реконструкцията е направена по плана на арх. Радка Стефанова с безвъзмездната помощ по Оперативна програма " Региони в напредък " и коства 2 926 409, 78 лева

Още две забавачки ще бъдат приключени тази година. Това са детската градина на бул. " Александър Стамболийски " в " Южен " и на ул. " Богомил ".

Снимки Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР