Различни източници твърдят, че реакцията на Кремъл била светкавична. До

...
Различни източници твърдят, че реакцията на Кремъл била светкавична. До
Коментари Харесай

Само за 10 минути 24-годишен журналист хвърли в ужас Кремъл. Последва: ”Заебись, нахуй”

Различни източници настояват, че реакцията на Кремъл била светкавична. До какви последици ще се стигне по отношение на основната редакторка на „ Комсомолская истина “ Олеся Носова и виновният редактор на уеб страницата на изданието Виктор Канский - занапред ще се разбере.

 

Сред заглавията на оповестените публикации са „ Путин подреди бомбардиране на мирни поданици в Украйна “, „ Кремълският режим освободи пандизчии и ги въоръжи “, „ Изтезанията на Навални: по какъв начин се третират политическите пандизчии в съветските затвори “ и „ Русия подхранва спора в Украйна още от 2014 година ”. Публикациите, оповестени от 24-годишния публицист Владимир Романенко, бяха на уеб страницата за по-малко от 10 минути. Те обаче към този момент са непокътнати в уеб архива.

 

„ Поставих някои от тях в секцията „ Главни “, тъй че да се демонстрират на най-видното място на уеб страницата. В същото време направих нужното да бъдат оповестени в Yandex.Zen, само че не чаках, че ще продължат там дълго време - модераторите бързо, безусловно след седем минути, засякоха „ неверните “ изявления “ и ги стопираха, споделя самият Романенко пред медията „ Следва продължение “.

„ На 24 години съм. Живял съм в Армавир, само че през 2017 година се реалокирах в Ростов на Дон и учих в Южния федерален университет. По време на следването си и след дипломирането си работи в районни медии, по-късно се насочва към рекламата и SMM, само че в последна сметка взех решение да се върне към публицистиката “, - споделя още Романенко. И добавя: „ Работата в унисон с пропагандата оказва мощен прочувствен напън. Много хора, които работят в тази област, оправдават убийствата на цивилни в Украйна. Да водиш лицемерни разговори в екипа и да пишеш неистини всеки ден е по-трудно, в сравнение с наподобява. След работа нямах нито силата, нито желанието просто да поддържам връзка с някого и да върша нещо. Помежду си сътрудниците употребяват безусловно същия разказ, който идва от малкия екран. Хората имат вяра на това, което пишат: за радиоактивни комари, употребявани от Украйна, гъски мутанти и господ знае какви още нелепости. При това и те като мен се базират на авторитетни, напълно не пропагандни непознати източници: CNN, Bloomberg, Reuters. Трябва обаче да се приказва съществено, че „ аглосаксонците и американците желаят да ни убият “. Разпоредено е по отношение на украинците да се употребяват думи като „ врагове “ и „ укронаци “. И войната не е война. В редакцията има лист с лица и тематики, за които не може да се написа. Не може да се написа за участниците в съпротивата – освен украински, само че и съветски.

Всички доста ги е боязън от ЧВК „ Вагнер “.

Не можете да пишете, че ЧВК вербуват нарушители на фронта и раздават оръжие на същински убийци. Но в това време не могат да се одобряват изказванията на депутатите от Държавната дума - Картаполов, Гурулев, Соболев и, колкото и да е необичайно, Дмитрий Рогозин, които към този момент остро подлагат на критика дейностите на съветското командване. Те говорят към този момент за протести в съветската войска и дестабилизация на страната. Опитвал съм се, съгласно силите си, да се опълчва на тази агитация.

Знам, че направих крачка към пропастта. Знам също, че няма къде повече да диря работа. Но одобрявам това като някакво изкупване на виновността. За това, че съм взел участие в неистини. Надявам се публицисти от прокремълските медии да виждат постъпката ми. Надявам се… За мен повече няма място в Русия… “, - приключва Владимир Романенко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР