Различни авиокомпании, сред които Fly Emirates, All Nippon Airlines (ANA),

...
Различни авиокомпании, сред които Fly Emirates, All Nippon Airlines (ANA),
Коментари Харесай

Авиокомпании отменят полети до САЩ заради 5G

Различни самолетни компании, измежду които Fly Emirates, All Nippon Airlines (ANA), Japan Airlines и Air India започнаха да анулират или трансформират полети до Съединени американски щати поради инсталирането на антени за 5G, които се слагат към летищата. Това се случва макар новината от вторник, че довършването на процеса по монтиране на оборудването ще бъде забавено за трети път.

Федералната авиационна администрация (ФАА) и авиопревозвачите се тормозят от вероятно въздействие на мрежата върху радaрните висотомери, които отмерват височината на самолета при условия с ниска видимост. Поради възможното въздействие на мрежата върху самолетите сега има инструкция, която не разрешава на водачите да кацат при условия на ниска видимост, в случай че наоколо до даденото летище има конфигурирана 5G антена, оповестява AP.
Boeing 777 ще има най-големи проблеми
За момента наподобява, че един избран вид аероплан е най-податлив на въздействие от новаторската мрежа. Това е един от най-продаваните модели на американския производител Boeing - 777. Поради това превозвачите, които оперират полети с този вид аероплан, ще могат да сменят модела, с цел да запазят обичайния си график. Boeing към този момент издаде предписание, с което дефинира дестинациите, до които 777 може да лети в Съединени американски щати.

Базираната в Абу Даби Fly Emirates, чиято флотилия е на половина формирана от Boeing 777, е компанията, която е отменила най-вече полети досега. Полетите до Бостън, Чикаго, Далас, Хюстън, Маями, Нюарк, Ню Джърси, Орландо, Флорида, Сан Франциско и Сиатъл са анулирани, без да има изясненост по кое време ще бъдат възобновени. " Ние работим в тясно съдействие с производителите на самолети и съответните органи, с цел да облекчим оперативните опасения и се надяваме да обновим услугите си в Съединени американски щати допустимо най-скоро ", споделиха от държавната самолетна компания.
Реклама
ANA, националният транспортьор на Япония, е отменил полети, както и е сменял самолетите, които би трябвало да извършват даден полет. " Boeing разгласи ограничавания за полети за всички самолетни компании, опериращи със самолетите Boeing 777, и ние отменихме или променихме полети до/от Съединени американски щати с този аероплан въз основа на известието на Boeing ", обявиха от ANA пред CNN. Компанията анулира 20 полета до градове като Чикаго, Лос Анджелис и Ню Йорк поради усложненията.

Администрацията на американския президент Джо Байдън приветства решението за отсрочване на цялостното инсталиране на мрежата, като предотвратяването на произшествия е основен приоритет за Белия дом. " Това съглашение ще избегне евентуално опустошителни разстройства в пътуванията на пасажерите, товарните интервенции и икономическото ни възобновяване, като в същото време ще разреши на повече от 90 % от внедряването на безжична кула да се прави по график. Това съглашение пази сигурността на полетите и разрешава авиационните интервенции да продължат без обилни разстройства ", се споделя в известие на президента, публикувано до медиите.

AT&T насочи обвинявания към ФАА, че не може да се оправи със задачата за инсталиране на 5G мрежата, макар че десетки страни по света към този момент са го създали. " Разочаровани сме от неспособността на FAA да направи това, което са създали близо 40 страни, а точно да внедри безвредно 5G технология, без да нарушава авиационните услуги, и настояваме да го направи навреме ", сподели Меган Кетърер, представител на AT&T пред AP.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР