Различен тип политически сили се опитваха по един или по

...
Различен тип политически сили се опитваха по един или по
Коментари Харесай

Каримански: Партийни съветници ме убеждаваха да не се кандидатирам за шеф на БНБ

Различен вид политически сили се опитваха по един или по различен метод да ме поучават да не се кандидатирам за началник на Българска народна банка, тъй като ще се направи всичко допустимо да не бъда определен. Не ми дадоха причини за какво. Дали от " Продължаваме промяната ", само че може да попитате и останалите. Да кажем, че бяха съветници към партиите, и от ръководещата коалиция. Но няма потребност да нагнетяваме повече тематиката.

Това съобщи пред Нова тв шефът на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански от " ИТН ", който дружно с ръководителя на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, е претендент за шеф на Българска народна банка.

Той не пожела да разяснява въпросът с докторантурата на Гюров от Виенския университет.

" Всеки един от нас се е постарал да показа нужните документи ", сбит бе Каримански и добави, че почита съперника си. Запитан дали ще получи поддръжката на ГЕРБ, той съобщи: " Въпросът би трябвало да бъде адресиран към ГЕРБ. Не мога да давам отговор от тяхно име. Но, когато приказваме за Българска народна банка би трябвало да я отъждествяваме с трикольора и да знаем, че това е национално виновна позиция. Да не участваш в гласуването значи пренебрежение към 140-годишната история на Българска народна банка ".

На въпрос дали ръководещата коалиция може да се разпадне поради избора на нов началник на Българска народна банка, той отговори: " Не считам, че обединението е основана за един пост, а заа доста по-важни решения, които би трябвало да се вземат. Коалицията не би могла да бъде разтърсена, в тази обстановка това няма да е от изгода за никого ".

Относно влизането в еврозоната Каримански съобщи, че е за, само че би трябвало да с енаправи съответен народен проект за въвеждането му, да се проучват разноски и изгоди и България да се причисли в подобаващия стопански миг.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР