“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат

...
“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат
Коментари Харесай

Протестиращите рецитират Ботевия химн на правдата и честта

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – афиш с подобен надпис издигнаха протестиващите против държавното управление и основния прокурор, които още веднъж бяха на площада за 10-и следващ ден макар дъжда в София.

 &feature=emb_title

“Въоръжени” с чадъри и дъждобрани жителите започнаха да се събират в “триъгълника на властта”, заключен сред постройките на Министерски съвет, Народно заседание и президентство, с цел да изразят недоволството си от ръководството на страната и да изискат “оставка”.

В началото на десетия антиправителствен митинг по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и достойнството. Стиховете са записани от млади артисти, особено за митингите.

Протест имаше и във Варна, и в Русе, и в други огромни градове на страната.

В деня, в който отбелязахме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, доста от протестиращите носиха плакати с лика на Дякона.

Протести имаше и в редица европейски столици, където българските общности зад граница показаха поддръжка към настояванията за промяна на порочния модел на ръководство.

В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София девиз: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР