Разкрито престъпление и множество нарушения само за три часа при

...
Разкрито престъпление и множество нарушения само за три часа при
Коментари Харесай

Операция на полицията в Сливен, удариха битовата престъпност

Разкрито закононарушение и голям брой нарушавания единствено за три часа при интервенция на полицията в Сливен. Това оповестиха от ОДМВР-Сливен.

За три часа бяха сложени под надзор основните входно-изходни сектори на град Сливен. Акцията е извършена през вчерашния ден от 11,00 до 14,00 часа по предписание на шефа на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Целта е противопоставяне на битовата престъпност и определяне на нарушавания по Закона за придвижване по пътищата, директно влияещи на пътния травматизъм.

Спецоперация край Твърдица, задържаха 6 души

Акциите са изненадващи и целят да покрият оптималната част от града и кварталите. По време на интервенцията се ревизират микробуси, товарни и леки коли, реализира се надзор на лица от престъпния контингент. Извършват се инспекции на адреси за определяне на движимости, обект на кражба и други закононарушения.

Служители на Криминална, Териториална и Охранителна полиция, както и сектори „ Надежда “, „ Петолъчка “ и „ Запад “ в границите на три часа са проверели 153 транспортни средства и 207 лица.

В хода на интервенцията, на адрес в сливенския квартал „ Комлука “, са открити и конфискувани строителни машини, обект на кражба, осъществена в края на предходната седмица. От товарен автомобил „ Пежо Боксер “, паркиран в кв. “Република “ са откраднати четири строителни машини „ Бош “, благосъстоятелност на старозагорска компания. Извършителят е арестуван за 24 часа. Той е престъпно проявеният М.П. от град Сливен. Строителните машини са конфискувани и предадени. Работата по досъдебното произвеждане продължава.

За три часа са установени 78 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Извършен е надзор и определяне на нарушавания, които съставляват директна заплаха за пораждане на пътни катастрофи. Съставени са 23 акта и 55 фиша. Съставени са 2 акта за затъмняване на стъклата на колите. Иззети са 5 шофьорски книжки за неплатени санкции. Санкционирани са двама водачи, които са возели децата си на предна седалка, без обезопасителин колан. Един акт на лидер, който макар наличието на полицейски автомобил и чиновници на реда не отдава преимущество на пешеходци. Съставени са фишове на 9 пешеходци за неправило секване, 5 на пасажери, които не употребяват защитни колени, и 41 фиша са погрешно паркиране.

Спецакция в Разград, задържано е едно лице

Следи се за техническата редовност на колите. Санкционират се промени на колите, свързани с замяна на общоприетите крушки на фаровете с ксенон и LED, които не подлежат на контролиране. Тяхното потребление води до заслепяване на останалите участници в придвижването, което е директна причина за настъпване на пътни катастрофи. При вчерашната интервенция са открити 6 МПС с сменени светлини. На водачите са формирани актове в размер на 150 лв..

Изпратено е уведомително писмо от РУ-Сливен до Областен отдел „ Автомобилна администрация “-Бургас за завишаване контрола на пунктовете, извършващи годишен механически обзор на колите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР