Разкритията на служебния кабинет ще се отразят ли на резултата

...
Разкритията на служебния кабинет ще се отразят ли на резултата
Коментари Харесай

Доц. Гълъбов: Машинното гласуване е опит за ценз

Разкритията на служебния кабинет ще се отразят ли на резултата от изборите?

Ще се отразят, само че не съдбовно. Служебното държавно управление прави съществени разкрития. Няма време всичко това да стигне до гласоподавателите. Виждам резултатите много близки до априлските. Това съобщи в " Денят ON AIR " политологът проф. Мария Пиргова.

От своя страна доцент Антоний Гълъбов изясни, че служебното държавно управление не прави това, за което е предопределено.

" Мина един месец - то не прави това, за което е предопределено. Имаме тежко положение в ЦИК. От един месец служебното държавно управление не прави това, то работи като независим център на изборите. 4-и ден в предизборна акция и никой не приказва за избори. Много апелирам, промени в правосъдна система и опазването на здравето, не са тематики на служебния кабинет ", уточни той.

Политолозите в студиото разясниха и машинното гласоподаване.

" Ние сме в особена обстановка. От по кое време е законът за машинно гласоподаване и за какво ГЕРБ не свърши никаква работа? Това е несвършената работа на ГЕРБ ", сподели проф. Пиргова.

" Първата работа на това държавно управление беше да обезпечи условия на ЦИК. От 3 седмици " Сиела " предизвестява, че на практика невероятно ще става. Но това държавно управление беше заето с друго. Въвеждането на машинното гласоподаване върви към компрометиране на изборите. Въвежда ценз. Това лимитира правото на избор на българските жители. Това е опит, посредством механически средства да бъде лимитирано правото на глас ", безапелационен е доцент Гълъбов.

" Трябва да се научим да гласуваме с машини, тъй като доверието е необикновено ниско ", добави проф. Пиргова.

С прогнозите за сформиране на 46-тото държавно управление гостите също не реализираха единодушие.

" Най огромната заплаха е държавното управление да не се случи. Служебното държавно управление не може да издържи без парламент. Трябва да вървим по някакъв метод към експертно държавно управление било то подкрепено от Българска социалистическа партия И Движение за права и свободи, с цел да може да прекрачим към друга обстановка ", уточни проф. Пиргова.

Според доцент Гълъбов - " ИТН " и " Демократична България " - не припознават Българска социалистическа партия като евентуален сътрудник, Българска социалистическа партия върви към втора съпротива и може би ще имаме отново една замъглена картина, акцентира той.

" Надявам се да не влезем в този свредел, господин Радев се приготви още веднъж да излъчи държавно управление в края на август. Моите упования са да имаме повече партии и още по-сложен модел ", акцентира доцент Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР