Разкритията на БЛИЦ за нелегалната фабрика за цигари в Труд,

...
Разкритията на БЛИЦ за нелегалната фабрика за цигари в Труд,
Коментари Харесай

Ексклузивни разкрития в БЛИЦ за разбитата нелегална цигарена фабрика в Труд и предателството на съдружника на Миньо Стайков

Разкритията на БЛИЦ за незаконната фабрика за цигари в Труд, която беше разрушена през лятото на тази година, не престават. Наш източник разкри цялата скица на бандата на небезизвестният Антон Арабаджиев-Водното конче, който е държал противозаконния обект.

На процедура, с цел да избави кожата си, Арабаджиев издава съдружника си Миньо Стайков, отмъква машините му от Карнобат и прави фабриката в Труд.

Ето описа на индивида, който е вътре в нещата и който е в основи осведомен с цялата скица на грандиозното закононарушение, ощетявало в продължение на година държавната хазна всеки месец със суми сред 15 и 20 милиона лв.:

Цялата история стартира още през 2018 година, откакто английските служби закачат избрани камиони, които влизат и излизат много постоянно от Англия и от България. След 4 месеца оперативна работа схващат, че уредник на всичко това е Антон Арабаджиев-Водното конче и с дясната си ръка Иво Костурски, и двамата в този момент са оповестени за търсене след акцията в Труд.


Антон Арабаджиев - Водното конче

Британските служби схващат, че Арабаджиев и хората му създават цигари и копират марка на "Филип Морис ". Англичаните пращат сигнала в ДАНС, нашите служби създават случая и алармират БОП Пловдив, само че локалната конструкция не си свършва до дъно работата, твърди нашият източник.

Водното конче посредством свои хора бива осведомен, че от Англия против него се вършат огромни разработки. Тогава той взема решение да издаде Миньо Стайков, дава го курбан, с цел да избави кожата си.

В средите на ъндърграунда се знае, че Антон Арабаджиев и Миньо Стайков към 3-4 години дружно са произвеждали незаконни цигари и са ги транспортирали за Англия. Именно тогава непознатите служби прихващат далаверата и стартират създаването.

Тези безакцизни цигари са били правени в Карнобат и в пловдивското село Оризаре. След като Антон Арабаджиев бива предизвестен и издава Миньо Стайков, алкохолният необут е задържан, а съдружникът му скрива машините за няколко месеца.

След като нещата към Антон Арабаджиев се успокояват и минават няколко месеца от ареста на Миньо Стайков, Арабаджиев стартира да оборудва разрушената фабрика за цигари в пловдивското село Труд. Тя е била ултрамодерна и бълваща извънредно огромно количество противозаконни цигари дневно.

Както сподели и самият министър председател Борисов при идването си в Труд, държавната хазна е била ощетявана с десетки милиони лв.. След това в Оризаре стартира да се преработва-реже тютюна, а в Труд да се създават цигарите-пакетират се.

Готвена е била и второ поточна линия в Труд, за тънки цигари. Машината е била съединена, трябвало е единствено да стартира да работи. Цехът в пловдивското село Оризари, където са рязали тютюна и са го доставяли за пакетиране в Труд, е бил затворен и изместен в прилежащото на труд село Ръжево Конаре.

Там е имало голям хангар, затрупан със остарели бали плява. Основният уредник на всичко това е Арабаджиев.

Има един човек, Т. Ш., който е доста във вътрешността в играта, само че го държат на ярко и на чисто. Той е мозъка на всички незаконни интервенции, дали за цигари, дали за компании, схеми, дали за друго, дали за пране на пари. Този човек сега не е в обсега на полицията, той не е задържан, занимава се с законен бизнес и има компания в Пловдив.

След интервенцията на ченгетата той стартира да търси междина по какъв начин може да се оправи батака, само че тук очевидно не може. Та същият ден полицията залавя един от водачите на камиони, пренасящи тютюна и той издава къде се намира тъкмо фабриката в Труд.

До тогава ченгетата знаят, че някъде се създават цигари, само че не знаят тъкмо къде, описа още нашият източник.

Според него някои служители на реда от ниските и междинните прослойки на системата са знаели за съществуването на този противозаконен обект, само че са били част от схемата за прикритие на закононарушението.

Не позволявам, че някогашният началник на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков е знаел, само че все пак го смениха. Според мен служители на реда от по-ниско равнище са били тил на нарушителите.

Иво Костурски

Говори се още, че от София, от средите на полицията, е имало хора, които са пазили и са покровителствали Антон Арабаджиев. Той е разгласен към момента за национално търсене дружно с неговия съучастник Иво Костурски.

На процедура Иво Костурски е обикалял, снабдявал ги е с безусловно всички материали и на другия ден е минавал и е взимал парите. И до през днешния ден остава мистерия по какъв начин Антон Арабаджиев се е измъкнал от интервенцията на полицията и не е бил хванат.

Смята се, че е бил предизвестен ", сподели още източникът на БЛИЦ.

Антон Арабаджиев и бандата му са известни още с това, че от дълги годни се занимават с имотни измами. Печално нашумя в медиите името на Милен Паунчев, наименуван от публицистите беднякът-милионер поради това, че са му били отнети машинация наследствени парцели за към 9 милиона евро.

Младият мъж, който тогава е бил едвам на 20 години, твърди, че е бил дрогиран, обичай и измъчван, с цел да трансферира апетитните парцели. За да проверим до къде стигна сагата и има ли резултат от заведените от него против Антон Арабаджиев и хората му каузи, се свързахме с Паунчев. Ето какво описа той пред БЛИЦ:

"Последният ни диалог, който организирахме аз и Антон Арабаджиев беше за пари. Той ми оферираше пари, с цел да ме подкупи, с цел да не пущам в прокуратурата тъжби против него. Тъй като аз бях излъган от него.

Това е една група, която върлува наред и удря хората с имотни измами. Това е от едно време, аз не съм първия, само че съм единственият, който е оживял до в този момент.


Имот на един от излъганите - Милен Паунчев, на който в този момент има бензиностанция

Единият от излъганите не е сред живите, споделят, че е аварирал и се е умъртвил с мотора си, само че аз знам, че са му били прерязани спирачките. Има и други смущаващи случаи. Вие знаете, през 2013 година в продължение на 20 дни изгубих и двамата си родители. Тогава бях на 20 години.

С мен се свързаха хората на Антон, започнаха да ме дрогират редовно, даваха ми да карам скъпи коли, даваха ми пари, само че спрямо това, което трябваше да получа за парцелите, наследени от родителите ми, бяха джобни суми.

В същото време дрогиран и неосъзнаващ какво върша, ме караха да трансферирам парцелите от наследството на тях. Системно ме малтретираха.

Взеха ми към 108 декара апетитни парцели в пловдивския квартал "Остромила ", фамилната ни къща там, която се потвърди на всички инстанции, че тя е взета посредством машинация, по този начин ми лишиха и апартамент в центърана Пловдив. Когато се върнах аз в къщата, откакто бях пропъден, хората на Антон Арабаджиев, в съдружничество с ЧСИ, ме изгониха още веднъж.

Доказа се, че къщата е моя, до момента в който си взема документите, бутнаха къщата.

В момента са останали единствено тухли. Предният ден без знанието ми са изкарали безусловно всички скъпи мебели. Те са поръчвани особено от Италия и костват към 120 хиляди лв.. Иначе цената на всичките ми заграбени от бандата на Арабаджиев парцели е към 8 и 9 милиона евро.

По банков път от тях съм получил към 100 хиляди евро, от които парите им ги връщах за превръщане на такси и разходи по земите. Това е трябвало те да го заплащат, а ме караха аз да поемам разноските със лични средства.

Изнудваха ме със мощ и прилепяне. Удряха ме, биеха ме, желаеха за ми режат ушите. Тъй като бях изнудван от Арабаджиев да му трансферира парцелите си, започнаха да ме изнудват редовно, даваха ми писмено пари, които по-късно теглех под техен напън и физическо малтретиране, и им ги връщах на ръка. Това се правеше, с цел да наподобяват покупко-продажбите легални.

В същото време, принуждаван посредством насилието над мен, ме караха да им трансферирам парцелите. Не съм бил склонен да им ги трансферира, а поради изнудването го направих.

Сега безрезултатен повеждам каузи да си върна парцелите, от толкоз голямо завещание, оставено от родителите ми, аз пребивавам на квартира. Докато Арабаджиев беше на независимост, случаите в съда се потушаваха с безумни изказвания и решения, които нямат нищо общо с истината.

Например изяснявам цялата неуместна история по какъв начин е станала от 2013 до 2014-а година и по какъв начин са ми взели парцелите, само че съдът взима в поради единствено думите на Арабаджиев и на юристите му и излиза с решение в интерес на тях, тъй като те са 10-15 индивида.

Фабриката за цигари в Труд

Лъжат съда, че ние към момента се имаме и сме другари. И от прокуратурата, и от съда ме питат за какво толкоз дълго време не са били заведени каузи. Но желая да уточня, че аз съм сменил 10 юриста и десетимата до в този момент не са създали нищо. Защото са били подкупвани по един или по различен метод.

Сигурен съм в това нещо, няма по какъв начин за три години да не ми напишеш нито един документ.

От 2014 г до предходната година всички юристи ме мотаят и не правят работата, за която са били наети. Включително бях наел юрист Димитър Марковски, който ме бавеше три години. Според мен не е било, тъй като не е бил способен по моята тематика и по моя проблем.

В последна сметка към сегашния миг имам сигурен юрист, завел съм в Специализираната прокуратура дело, както и в Окръжен и Районен съд, в прокуратурата в Пловдив съм пуснал тъжби, разказал съм на органите на реда безусловно всичко, което знам за осъществените от бандата закононарушения.

Казват ми- да има данни за закононарушение, обаче следствия не са почнали. Един от дребното хора, които се броят на пръстите на едната ми ръка-заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов, и на който имам вяра, е прочел целия случай, захванал се е с него и е дал инструкции на прокурор по какъв начин да направи следствието.

Наблюдаващият прокурор обаче ми казва-има данни за изнудване, само че го приключвам, тъй като видиш ли аз и компания дружно с Антон Арабаджиев сме били предходната година дружно на Банско. А това не е правилно, това е неуместно. Бях а Банско по напълно различен мотив, наш непосредствен беше болен от рак, ние гледахме детето му, само че Антон не бил с мен, нито доближените му. Това мога да го потвърдя.

Заради Антон Арабаджиев и хората му аз останах на улицата. В момента другар ми оказва помощ, имам и дете. Очаквам да се реши казуса ми, вярвам и на прокуратурата и на съда. На едните ми земи, които ми лишиха по този начин брутално, има застроена кооперация, на другата бензиностанция. Но остават още доста декари.

Надявам се и за мен в тази страна да има правдивост ", приключва тъжния си, поразителен роман момчето, което медиите поради злочестата му орис нарекоха беднякът-милионер.


Милен Паунчев - беднякът-милионер

Междувременно Специализираният съд наложи санкции на 12 от служащите, които бяха хванати в Труд. Четирима от упрекнатите по делото българи, които се признаха за отговорни, получиха ефикасни присъди, надлежно на 1 година, 1 година и 2 месеца, а двама - по 1 година и 3 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен общ режим.

Те са заемали най-ниските равнища в йерархията на незаконната група – надзирател, снабдител на храна за служащите, както и техническа поддръжка на пространствата.

Осемте наети в производството чужденци – седем украинци и един молдовец, също се признаха за отговорни и се споразумяха на условни санкции от 3 години „ Лишаване от независимост “ с 5-годишен изпитателен период, както и отнемане от права.

Разследването против тримата съществени участници, организирали незаконното произвеждане, продължава. Срещу тях следва бъде направен обвинителен акт и импортиран в Специализирания углавен съд.

На 4 юли 2019 година, по време на дейностите по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП в незаконната фабриката бе открита и конфискувана подготвена продукция за към 3 млн. лв., половината от която натоварена в камион и готова за експедиция.

Разследването откри, че проведеното произвеждане на незаконни цигари в с. Труд няма аналог досега. Във фабриката са били вложени близо 10 млн. лв., а пласирането на готовата продукция е ощетявало бюджета с сред 15 и 20 млн лева месечно в продължение на една година.

В близкото село Ръжево Конаре бе открит и цехът на фабриката, където е бил нарязван тютюнът за незаконните цигари.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР