Разкрития при акция на ЕврополБосовете са в ДубайДвама българи са

...
Разкрития при акция на ЕврополБосовете са в ДубайДвама българи са
Коментари Харесай

Двама българи в един от най-големите наркокартели

Разкрития при акция на Европол
Босовете са в Дубай

Двама българи са арестувани в Испания при интернационалната интервенция на Европол против наркокартели за кокаин. Общо 49 души са арестувани при огромната интервенция, провела се в няколко страни и в която е взела участие и ГДБОП.

Международната интервенция била с кодово име Faukas. Тя била против незаконна организация, трафикирала огромни количества кокаин от Латинска Америка. Дрогата се превозвала с морски контейнери, натоварени с легално карго. При първичния стадий на интервенцията били арестувани 13 лица, двама от които българи. Заловени са и шестима души в Дубай, които се считат за босове. “Наркобосове, считани от Европол за “ценни цели ”, са основали суперкартел, който направлявал към една трета от търговията с кокаин в Европа ”, споделиха от Европол. Иззети са към 530 000 евро и имуществото за към 24 милиона евро.

По време на следствието, извършено в период от две години, са конфискувани близо 30 тона кокаин. Водещи в следствието са били полицейските сили на Кралство Испания. Помагали са им службите от Белгия, Нидерландия, Франция, ОАЕ, България, както и сътрудници от ДЕА-САЩ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР