Разкритието за неизвършената проверка по скандала показва съдържанието на понятието

...
Разкритието за неизвършената проверка по скандала показва съдържанието на понятието
Коментари Харесай

Христо Иванов: ЦУМ-гейт е истинското лице на българския мафиотски захват

Разкритието за неизвършената инспекция по абсурда демонстрира наличието на понятието мафия и по какъв начин в България в действителност мафията си има страна. Този коментар направи съпредседателят на Демократична България в излъчено онлайн видео във фейсбук, откакто през вчерашния ден се разбра, че Инспекторатът на Висшия правосъден съвет (ИВСС) по този начин и не е направил цялостна инспекция по случая ЦУМ-гейт.
През 2017 година Издателят на в. “Сега ” описа за среща с тогавашния основен прокурор, проведена от предприемача и някогашен член на най-висшето управление на Българска социалистическа партия в офиса му в ЦУМ. На срещата Цацаров е опитал да окаже напън над Дончев поради публицистичната политика на " Сега " и оповестените там карикатури на и го е упрекнал, че поддържа “Да, България! ” съществувалата тогава телевизия BIT. След оповестението на скандалния случай Инспекторатът на Висш съдебен съвет трябваше да направи инспекция, само че резултатите от нея по този начин и не се схванаха. Не се схванаха, даже и откакто деятелят на “Да, България! ” Николай Неделчев изиска данните от инспекцията по реда на Закона за достъп до социална информация, а след това завоюва и дело. Едва през вчерашния ден Инспекторатът показа информацията, откакто Върховният административен съд го задължи.
 Христо Иванов: Прокуратурата да ревизира откровенията на Борисов Христо Иванов: Прокуратурата да ревизира откровенията на Борисов
Два сигнала внесе " Демократична България " - до прокуратурата и до НСО. С тях настояваме да бъдат тествани откровенията на Бойко Борисо...
“Това е мафия. И не просто мафия, която е някъде в Сицилия, а е в сърцето на българската страна. Мафия, която е в прокуратурата, която е във Висш съдебен съвет, която оглавява Министерският съвет и Народното събрание ”, съобщи през днешния ден Христо Иванов. “Цялата тази картина демонстрира по какъв начин българските институции се завземат като някаква плячка ”, продължи той.
Иванов напомни предложенията си за промяна на правосъдната власт от времето, когато бе правосъден министър. Предложения, които бяха неодобрени от ръководещите и той подаде оставка. Предложения, които дават отговор на рекомендациите, които сега европейските институции дават за промяната на прокуратурата. Съпредседателят на Демократична България напомни освен ролята на Сотир Цацаров тогава, само че и обстоятелството, че в този момент управляваната от него антикорупционна комисия КПКОНПИ не се задейства по случая със фотосите на пачки и злато в чекмеджето на премиера Борисов.
“Тези хора, това тресавище, тази омерта съществува, с цел да могат да крадат от нашите джобове тези пари, вместо да отидат за българските лечебни заведения, с цел да бъдат те в положение да се срещнат през днешния ден със страната рецесия на COVID-19, вместо да отидат като заплати за българските здравни служащи, за пенсионери, за децата и тяхното обучение, те потъват по джобове, чекмедженца и други дипли на българската мафия. Те потъват да вземем за пример в онази “дупка ” във Варна, която Министерският съвет заплати на Георги Гергов. Всичко това е навързано потресаващо - Георги Гергов с Цацаров, Цацаров с Пеевски, Пеевски с Борисов, Борисов с Гешев, Гешев с Пепи Еврото, с Цацаров. Всичко това между тях е един ужасяващ демонски танц на кражбата и на гибелта, тъй като през днешния ден, когато от Коронавирус умират българи, тъй като в болничното заведение не могат да се погрижат за тях, това е директен резултат от тази мафия, която завладява нашата държавност, съобщи Христо Иванов.
Той прикани за поддръжка, с цел да стартира действителната опозиция против този модел. Заяви, че Демократична България е освен единствената политическа групировка която посочва казуса и имената на Гешев, Пеевски и така нататък, само че подхваща съответни дейности и дава ясни решения.
 Христо Иванов: Борисов и Гешев пробват взаимно да се подсигурят Христо Иванов: Борисов и Гешев пробват взаимно да се подсигурят
Новата концепция на ръководещите за прокурор, който да проверява основния, е следващата обидна насмешка с българското публично мнение, с...
“Ние сме единствените, които влизаме в контактен конфликт с това отровно статукво, единствените, които задвижваме административни процедури… Неслучайно точно “Да, България! ” е казусът на Цацаров в ЦУМ-гейт. Няма нищо инцидентно в това. Ако желаете да окажем опозиция, ние сме вашият инструмент. Знаем тъкмо какво да създадем ”, сподели той и продължи:
“Идват избори, вгледайте се в тази забравена история ЦУМ-гейт - натикана под килима, замазана История, в която капе кръв от едни одрани агнешки главички пред българска конституционна институция, каквато е Висш съдебен съвет. Вгледайте се в тази история. Тя е същинското лице на българския мафиотски захват, на българския модела на корупционно преодоляване на страната. Вижте истината, че в България има проведена опозиция, която знае тъкмо какво да направи, тъкмо по какъв начин да удари българската мафия, тъй че българската мафия да усети болежка, да усети боязън, да усети терзание. Тази проведена опозиция се споделя Демократична България. Само Демократична България има история на действителна борба с тази мафия, на действително наименуване на тези имена, има стратегия за това какво тъкмо би трябвало да се направи, а освен да се приказва. Има потвърдена воля да се изправи пред тези свине и да стартира бавното връщане на българската страна, по този начин както алегорично си върнахме оня плаж на Росенец. Това е изборът, който имате. Приканвам ви да го извършите поради нашата страна. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР