Разкритие и арест на ГКПП Дунав мостПри обиски са намерени

...
Разкритие и арест на ГКПП Дунав мостПри обиски са намерени
Коментари Харесай

Граничар взимал пари от хора без сертификат

Разкритие и арест на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост
При обиски са открити банкноти, скрити в униформи

Разследват се и други случаи

Граничен служител на реда е арестуван при интервенция на “Вътрешна сигурност”-МВР и прокуратурата, откакто бил махленски, че е взимал рушвет за пропускане на лица без зелени документи на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав мост”. Това оповестиха през днешния ден на брифинг на Окръжна прокуратура-Русе. Акцията се провела в събота към 18,30 ч. на трасе вход за леки коли и микробуси и там бил арестуван 56-годишният Г. Д.

“За да пропусне лица без зелени документи и за това, че той не е насочвал хора за насрочване на тест за COVID-19, е получил полза от 30 евро. Тези пари са открити при обиск, били са укрити в униформата му. В друга негова униформа в жилището му са открити още пари. В дома му са открити към 250 евро”, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

“Получихме информация за български жители, които са били положителни и през по-голяма част от времето са били в чужбина. Беше открито, че тези лица или част от тях са влезнали през “Дунав мост”. По същото време получихме информация, че има открити корупционни практики, пропущат се лица без документ и не се изискват тестове”, сподели зам.-директорът на “Вътрешна Сигурност” комисар Христо Христов.

Разследващите ревизират дали и други чиновници са взели участие в схемата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР