Разкрита е телефонна измама за 70 000 лева в Разград. Действията

...
Разкрита е телефонна измама за 70 000 лева в Разград. Действията
Коментари Харесай

Разкриха телефонна измама за 70 000 лeва

Разкрита е телефонна машинация за 70 000 лв. в Разград. Действията са осъществени през вчерашния ден от чиновници на ГДНП и регионалните дирекции в Разград и Велико Търново. Трима мъже – на 38, 25 и 27 години, са открити и арестувани като съпричастни в телефонни измами. Действията са извършени през вчерашния ден на територията на Горна Оряховица от чиновници на Главната дирекция " Национална полиция " и ОДМВР в Разград и Велико Търново.

При последвалите процесуални дейности, на три адресите населявани от тях в железничарския град, са конфискувани голям брой мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други съотносими към осъществяваните закононарушения движимости.

В хода на дейностите по следствие са открити задоволително доказателства, че те са съпричастни към телефонна машинация, осъществена на територията на ОДМВР-Разград в изискванията на продължавано закононарушение сред 21 и 30 януари 2022 година. Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея е " оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници ". Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров водач от Варна в качеството си на " муле " оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С разпореждане на държавното обвиняване на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за период до 72 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР