Разкрита е престъпна група за износ на стоки с възможна

...
Разкрита е престъпна група за износ на стоки с възможна
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група за износ на стоки за Вагнер и други групировки, воюващи в Украйна

Разкрита е незаконна група за експорт на артикули с допустима двойна приложимост, изнасяни за военните дейности на територията на Украйна. Това оповестиха през днешния ден на взаимна конференция в Пловдив заместник-главният прокурор Мария Павлова, Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " Пламен Тончев и Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив.



" Тези произведения не са предопределени за постоянната съветска войска. Тези произведения са предопределени за специфичните елементи, които водят война на територията на Украйна. Като вероятни крайни консуматори на изделията в Руската федерация са елитните войски " 26-ти отряд със специфични предопределения ", по-известен като Росгвардия, военно-морската пехота, Частна военна компания " Вагнер “, отряд " Ахмат " и други ", изясни председателият на ДАНС Пламен Тончев.

" На територията на няколко регионални града през вчерашния ден се направиха голям брой дейности по следствието. Разкрита и обезвредена е проведена незаконна група. Тя е основана с користна цел - приемане на парична полза. Занимава се с експорт на артикули двойна приложимост от България към Руската федерация в нарушаване на наложените от Европейски Съюз наказания по отношение на войната в Украйна. Един от уредниците е записал комерсиално сдружение в град Пловдив. Дружеството е закупувало разнообразни по тип артикули двойна приложимост на обща стойност към 4 млн. лв. - оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други, които са складирани в жилищен парцел. Там са преопаковани и подготвяни за експорт от през аерогара София за Руската Федерация ", изясни заместител основния прокурор Мария Павлова.

Тя заяви, че с арестувани всички 12 членове на незаконната формация.



" На пет лица, всички жители на непознати страни, са повдигнати обвинявания ", добави тя.

" Търгували са с тези артикули и технологии, изнасяли са ги за военните дейности в Украйна. Задържаните лица са 12 на брой, 5 от тях са непознати жители. Трима от тях са от Руската федерация, един албански жител и един беларуски жител ", сподели Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той заяви, че при проверяващите дейности в София, Варна, Пловдив и Велико Търново са конфискувани голям брой доказателства, които са относими към незаконната активност на лицата.



Пламен Тончев уточни, че в ДАНС е получена оперативна информация за противозаконен трансфер на артикули с допустима двойна приложимост. Става дума за интернационална мрежа, построена от задгранични жители за реализиране на незаконни доставки на артикули с двойна приложимост - с гражданско и военно приложение от европейски страни към Руската федерация. Изнесените артикули са се употребили за военните дейности в Украйна.














Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР