Разкрита е измамата, при която 80-годишна жена от Кърджали изхвърли

...
Разкрита е измамата, при която 80-годишна жена от Кърджали изхвърли
Коментари Харесай

Заловиха измамник, подлъгал 80-годишна баба да му предаде близо 7000 лв.

Разкрита е измамата, при която 80-годишна жена от Кърджали изхвърли през тераса 6130 лева, 390 евро и златни украшения на 15 май, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

61-годишен мъж е предал в ОДМВР-Кърджали през вчерашния ден пакета с парите и полезностите. Кърджалиецът бил нает за куриерска услуга, само че откакто видял механизма на предаването на пратката, схванал, че става дума за телефонна машинация и потърсил полицията. При проведени издирвателни дейности след това от чиновници на дирекцията и РУ-Кърджали в Стара Загора е открит 31-годишен, съпричастен към лъжливата скица. Мъжът е арестуван и предаден на чиновници на ОДМВР-Смолян, на чиято територия е причинител на същото закононарушение.

На 61-годишния жител, оказал подпомагане на полицията за откриване на закононарушението, ще бъде връчено благодарствено писмо за доблестната постъпка от шефа на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов.

Деветима поданици на Кърджали през вчерашния ден са били "обработвани " по телефона да предават пари за лекуване на близки и на мними полицейски инспектори за задържане на телефонни измамници. Най-голямата желана сума е 20000 евро. Нито един от опитите за машинация не е съумял.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР